ΤΟΠΙΚΑ

«Αντίο» στην Ευρώπη απο την ΑΕΚ

αντίο-στην-ευρώπη-απο-την-αεκ-851206

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε την φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA, αφού γνώρισε την ήττα (0-3) από την Χετάφε στην Ισπανία
Σε μια βραδιά «εφιάλτη» όπως εξελίχθηκε, η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα απ’ την Χετάφε στο «Αλφόνσο Πέρεθ» με 3-0, σε παιχνίδι για την φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το σκορ για τους Μαδριλένους άνοιξε ο Γκρανέρο στο 45΄, ενώ ο Κόντρα με εκτέλεση πέναλτι στο 82΄ και ο Μπραούλιο με σουτ δύο λεπτά αργότερα, συμπλήρωσαν την επιβλητική νίκη για την ομάδα τους.
Η ΑΕΚ ρίσκαρε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει έστω ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση. Και αυτό διότι δεν απείλησε ουσιαστικά. Η Χετάφε, η οποία είχε πάρει προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, “κλείδωσε” την πρόκριση όταν ο “Δικέφαλος” έκανε την ύστατη προσπάθεια.
Ο Μπλάνκο στο 65 αντικατέστησε τον Καφέ και η ΑΕΚ με ρόμβο στο κέντρο και δύο φορ φαινόταν να ετοιμάζει την αντεπίθεσή της. Οι “κιτρινόμαυροι” θέλησαν πιο επιθετικοί από την στιγμή στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Λυμπερόπουλος αντί του Καλόν στο 72 , αλλά το ρίσκο δεν βγήκε.
Στο 79 ο Γκρανέρο σημάδεψε το δοκάρι του Μορέτο και στην επαναφορά της μπάλας κέρδισε πέναλτι από τον Ενσαλίβα. Ο Κόντρα από την άσπρη βούλα σημείωσε το 2-0, ενώ ο Μπραούλιο στο 83 διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Χετάφε (Μίκαελ Λάουντρουπ): Ουστάρι, Κόντρα, Μπελενγκέρ, Μάριο, Σελεστίνι (68 Κασκέρο), Μπραούλιο, Ντε λα Ρεντ, Λιχτ, Αλμπίν (60 Ούτσε), Γκρανέρο, Πάμπλο Ερνάντεθ (78 Κορτές)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μορέτο, Ενσαλίβα, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Ζήκος, Καφές (65 Μπλάνκο), Λαγός (57 Μαντούκα), Ριβάλντο, Καλόν (72 Λυμπερόπουλος)
*Πλέον, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, στρέφεται απερίσπαστη στον μοναδικό στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.
*Η Χετάφε στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου