ΤΟΠΙΚΑ

Το πίστεψε… και κέρδισε τον πρωτοπόρο

το-πίστεψε-και-κέρδισε-τον-πρωτοπόρο-851206

Οταν το πίστεψε… το κέρδισε ο Ολυμπιακός το χθεσινό ματς κόντρα στον πρωτοπόρο ΠΑΣ, πετυχαίνοντας έτσι την τρίτη του νίκη και παραμένοντας αήττητος το 2008, αλλά κυρίως ανεβαίνοντας κι άλλο βαθμολογικά, βάζοντας για πρώτη φορά φέτος πέντε ομάδες από κάτω του!!!
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν δικαιολόγησε τη θέση του…
Οι ερυθρόλευκοι, παρότι έδειχναν να μην πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν το ματς με τον πρωτοπόρο, στο 30’ το φοβερό σε εκτέλεση γκολ του Κάτε Φονσέκα, που έδωσε άλλο αέρα και μεγαλύτερη πίστη…
Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο αμυντικά, είχε τον έλεγχο αλλά και τις ευκαιρίες, ενώ στο β΄ μέρος ο κόσμος ήταν αυτός που έδωσε ρυθμό και ώθηση στην ομάδα, ενώ και οι αλλαγές βοήθησαν στο φρεσκάρισμα με τον Χατζή να τρέχει σε όλο το γήπεδο, τον Ντίλτον να είναι απειλή και τον νεαρό Αλέξανδρο Γιακάκογλου να δείχνει απίστευτη ωριμότητα και ψυχραιμία σε κρίσιμες στιγμές και να βάζει τη σφραγίδα στη νίκη με ένα γκολ στις καθυστερήσεις…
Κακή ήταν η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα, καθώς οι παίκτες των δυο ομάδων συνεπλάκησαν.
Η πρώτη φάση στο ματς έγινε στο 7’, όταν ο Κιάσσος «έσπασε» τη μπάλα στον Τσάτσο, που σούταρε αλλά ο Βεζυρίδης έδειξε ετοιμότητα και απέκρουσε τη μπάλα.
Στο 21’ μετά από προσωπική ενέργεια από τον Σολάκη και σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 22’ ο Χαϊκάλης ήταν αυτός που σούταρε άουτ.
Στο 30’ ήρθε το 1-0 από μια φάση που στο ξεκίνημά της δεν «μύριζε» γκολ. Ο Ζαπρόπουλος δεν έδιωξε όπως θα ήθελε και ο Χαϊκάλης μπόρεσε να πασάρει στον Φονσέκα. Ο Βραζιλιάνος στόπαρε τη μπάλα και βλέποντας τον Σιντιμπέ ελαφρώς εκτός θέσης, με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 1-0.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λίγες, αλλά οι φίλαθλοι «ξύπνησαν» τους Βολιώτες που υπερείχαν.
Στο 51’ σπρώχτηκε ο Τσάγγαρης και ζητήθηκε πέναλτι, στο 71’ ο Ντίλτον έβγαλε μόνο του τον Μάγγο που πλάσαρε άουτ, στο 82’ ο Κοντογουλίδης πάσαρε στο Σολάκη που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 91’ οι Γιαννιώτες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι σε σύγχυση στην περιοχή.
Πάντως στο 93’ έγινε το 2-0, όταν ο Χατζής πάσαρε στον Γιακάκογλου και αυτός σκόραρε.
Στο τέλος απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των παικτών που καταδικαστήκαν απ’ όλες τις πλευρές στη συνέντευξη Τύπου.

Καμπανάκι για Μασάδο
Καμπανάκι χτυπάει για τον Βάντερ Μασάδο, αφού ο Βραζιλιάνος μέσος αποκλείστηκε από την 18άδα για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Προηγήθηκε το παιχνίδι με την Καλαμάτα, στο οποίο ο Μασάδο «κόπηκε» από τον Παπαδόπουλο. Ο παίκτης δείχνει να μην έχει εγκλιματιστεί ακόμη και από την στιγμή που δεν έχει πείσει τον προπονητή του, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το πότε θα πάψει να παρακολουθεί από την εξέδρα τους αγώνες του ΑΣΚ Ολυμπιακού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου