ΤΟΠΙΚΑ

Το 5% των Λυκείων στη Μαγνησία κλειστό λόγω κορονοϊού

το-5-των-λυκείων-στη-μαγνησία-κλειστό-λό-624053

Μειώνονται, όμως, οι αρνητές των τεστ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν τα σχολεία στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Νέο λουκέτο λόγω κορονοϊού κλείδωσε σε ένα ακόμη Λύκειο της Μαγνησίας. Από χθες τη λειτουργία του ανέστειλε το σύνολο του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, το οποίο τελούσε υπό μαθητική κατάληψη τις προηγούμενες ημέρες και το προηγούμενο διάστημα είχε εντοπιστεί κρούσμα σε μαθητή και είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

Συνολικά, στον νομό Μαγνησίας το 5% των Λυκείων, που επαναλειτούργησαν την προηγούμενη Δευτέρα, ενάμιση μήνα μετά το τελευταίο lockdown που επιβλήθηκε εν μέσω πανδημίας, ανέστειλε τη λειτουργία του. Πρόκειται για τέσσερις ολόκληρες σχολικές μονάδες σε σύνολο 74, αλλά και επιπλέον πέντε τμήματα που δεν λειτουργούν διά ζώσης σε τέσσερις επιπλέον σχολικές μονάδες.

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είτε μαθητών, είτε εκπαιδευτικών βρίσκονται τα 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Βόλου έως τις 28 Απριλίου, το ΕΠΑΛ Αγριάς επισήμως από χθες, και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας επίσης από χθες και μέχρι τις 3 Μαΐου.

Δεν λειτουργούν διά ζώσης επίσης τα τμήματα Α1 του 1ου ΓΕΛ Βόλου έως 27 Απριλίου, Α1 του 8ου ΓΕΛ Βόλου έως τις 29 Απριλίου, Α2 και Γ2 του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και το Β5 του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου έως τις 28 Απριλίου.

Προχθές, Δευτέρα, τρίτη φορά από την επαναλειτουργία των Λυκείων, κατά την οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να προσκομίσουν αποτελέσματα των self test στα σχολεία, διαπιστώθηκαν 11 νέα κρούσματα.

Στο σύνολο ων 1.084 εκπαιδευτικών των σε λειτουργία σχολείων και τμημάτων, τρία self test βγήκαν θετικά, στον επανέλεγχο όμως μόνο ένας εκπαιδευτικός επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Αντίστοιχα στους 5.780 μαθητές βρέθηκαν οκτώ θετικά self test και στον επανέλεγχο που έγινε με μοριακά διαπιστώθηκε ότι οι θετικοί μαθητές είναι επτά.

Ωστόσο, η διασπορά φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό μαθητών σε σχολεία ή τμήματα που έχουν κλείσει, σύμφωνα με αναφορές που λαμβάνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το θετικό είναι ότι οι αρνητές των τεστ μειώνονται. Σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, όλοι οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν στις τάξεις αφού προηγουμένως είχαν υποβληθεί σε self test, έναντι τριών αρνητών την περασμένη εβδομάδα και μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών οι γονείς των οποίων αντιδρούν στα τεστ αυτοδιάγνωσης για τα παιδιά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου