ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τη διαφοροποιημένη διδασκαλία

ημερίδα-για-τη-διαφοροποιημένη-διδασ-62392

Ημερίδα με τίτλο: «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία», διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στις 16:45, στο αμφιθέατρο Κορδάτος.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στην ημερίδα είναι η διακεκριμένη στο χώρο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας Καθηγήτρια Carol Ann Tomlinson, του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Θα συμμετάσχουν επίσης ομιλητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα ζητήματα που θα αναδειχτούν σχετίζονται με: θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, την εκπαιδευτική ένταξη και την πρόσβαση όλων των μαθητών στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Εξάλλου, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Workshop (Ομάδα Εργασίας) με θέμα: «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία: Τι και πώς» (ώρα 10:00 – 13:00, Αίθουσα Ι-Κ, Συγκρότημα Παπαστράτος, Βόλος). Την ομάδα εργασίας θα συντονίσουν η κα C.A. Tomlinson και κα A. Βλάχου. Σκοπός της ομάδας εργασίας θα είναι η βιωματική, βήμα προς βήμα, παρουσίαση των πρακτικών στις οποίες στηρίζεται η διαφοροποίηση της διδασκαλίας.

Στο τέλος της Hμερίδας και του Workshop (Ομάδας Εργασίας) θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και συμμετοχής αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου