ΤΟΠΙΚΑ

«Λίφτινγκ» στο προαύλιο των 1ου Γυμνασίου – 1ου ΓΕΛ Βόλου

λίφτινγκ-στο-προαύλιο-των-1ου-γυμνασ-623634

Ανακατασκευάζονται γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, δημιουργείται διάδρομος στίβου με ταρτάν –Παρεμβάσεις 110.000 ευρώ από τον Δήμο Βόλου

«Λίφτινγκ» στο σχολικό προαύλιο του συγκροτήματος των 1ου Γυμνασίου και 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης παρεμβάσεων προϋπολογισμού 110.000 ευρώ προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμος Βόλου επέλεξε το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα λόγω παλαιότητας, κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1961- 1979, αλλά και για τις αυξημένες ανάγκες που εντοπίζονται στις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στο σχολείο φιλοξενείται μεγάλος αριθμός μαθητών, ενώ η ίδια η θέση του σχολικού συγκροτήματος είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην οποία καταγράφεται έλλειψη άλλων ελεύθερων χώρων για την αναψυχή και την άθληση των νέων.

Παρεμβάσεις θα γίνουν στο σύνολο της σχολικής αυλής που καλύπτει 9.075 τ.μ. και σε διαμορφωμένα γήπεδα τα οποία σήμερα δεν διαθέτουν κατάλληλη επίστρωση δαπέδου για την ασφαλή άθληση των μαθητών.

Σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνει ανακατασκευή των δαπέδων στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ αλλά και αντικατάσταση του εξοπλισμού των γηπέδων, δηλαδή των μπασκετών και των ορθοστατών βόλεϊ όπου κρίνεται απαραίτητο. Ο εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί θα

πρέπει να είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επιπλέον θα κατασκευαστεί διάδρομος στίβου με ταρτάν, περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Η περίφραξη του γηπέδου επίσης θα ανακατασκευαστεί προκειμένου να είναι ασφαλής η ταυτόχρονη άθληση στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στον διάδρομο ταρτάν.

Προβλέπεται ακόμη συντήρηση της περίφραξης και των σιδερένιων θυρών του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος, τόσο επί της οδού Κύπρου όσο και επί της οδού Ογλ.

Τέλος θα εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα στον αύλειο χώρο με εξομάλυνση του δαπέδου, επισκευή πλακόστρωτων και κατασκευή ράμπας όπου απαιτείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου