ΤΟΠΙΚΑ

Τελέστηκε στο Βόλο η χριστουγεννιάτικη Ακολουθία της Τριθέκτης

τελέστηκε-στο-βόλο-η-χριστουγεννιάτι-623206

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε χθες Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, η Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία της Τριθέκτης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Πρόκειται για μία λησμονημένη ακολουθία του Βυζαντινού ασματικού τυπικού, που περιλαμβάνει ολόκληρο το Κοντάκιο «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει» του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού. Στην ακολουθά έψαλαν η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Κατσικλή και η Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό τη δ/νση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η Τριθέκτη μας εισαγάγει στο πνεύμα των ημερών και μας δίδει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε στο μυστήριο της Γεννήσεως, που δεν προσεγγίζεται με τη λογική, αλλά μόνο με την καρδιά». Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δύο εκλεκτούς χορούς, «χάρη στους οποίους», όπως είπε, «μπορούμε να γευόμαστε τον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης, μπορούμε να προσευχόμαστε ουσιαστικά, γιατί η υμνωδία διασώζει την ουσία και το περιεχόμενο του λόγου». Ευχήθηκε, τέλος, προς όλους Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου