ΤΟΠΙΚΑ

Μερική αποκομιδή από Βόλο και Νέα Ιωνία

μερική-αποκομιδή-από-βόλο-και-νέα-ιωνί-851206

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου, συστοιχιζόμενοι με την απόφαση της Ομοσπονδίας τους ΠΟΕ/ ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι και σήμερα, ενώ αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που συνδιοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Ωστόσο χθες οι εργαζόμενοι σε ένδειξη καλής θέλησης και σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων που προκαλούνται στην πόλη εξαιτίας της συνέχισης της απεργίας των εργατών καθαριότητας, προχώρησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων από σχολεία, από παιδικούς σταθμούς και από ευαίσθητα σημεία του Βόλου και ειδικότερα από τμήματα των οδών Ιωλκού, Ιάσονος και Δημητριάδος. Αντίστοιχη αποκομιδή απορριμμάτων έγινε και από τη Νέα Ιωνία.
Ωστόσο και χθες δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας αναφορικά με τον αριθμό των απορριμματοφόρων που έπρεπε να βγουν στους δρόμους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, στα πλαίσια υλοποίησης της συμφωνίας του Σωματείου με το Δήμαρχο Βόλου το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Ο κ. Καπούλας με δηλώσεις του από νωρίς το πρωί σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς επέμενε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βγουν όλα τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων από τα σχολικά συγκροτήματα, κάτι που συνέβη μετά από συνεργασία που είχε με το δήμαρχο στην υπηρεσία Καθαριότητας νωρίς το πρωί. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας έγινε χθες παραλήπτης εγγράφου από τον διευθυντή Υγείας Νίκο Βέτσικο με αποδέκτες το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου. Επειδή, προστίθεται στο έγγραφο του κ. Βέτσικου, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, καλείστε ΑΜΕΣΑ στη λήψη των απαραίτητων μέτρων απολύμανσης και ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε να προληφθούν δυσμενείς επιδράσεις για την υγεία των ανθρώπων». Τελικά τα δέκα απορριμματοφόρα ξεφόρτωσαν στη χωματερή και στη συνέχεια, μετά από συνεργασία του δημάρχου με το σύλλογο εργαζομένων, βγήκαν στους δρόμους άλλα τέσσερα απορριμματοφόρα, τα οποία περισυνέλεξαν τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους. Ο ίδιος αριθμός απορριμματοφόρων αναμένεται να βγει και σήμερα, προκειμένου να αμβλυνθεί σε μερικό βαθμό το πρόβλημα των σκουπιδιών από ορισμένα κεντρικά σημεία του Βόλου, χωρίς να αποδυναμώνεται ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στους Δήμους. Χθες εξάλλου το θέμα της συνέχισης της απεργίας στην Καθαριότητα, απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε αργά το βράδυ στο γραφείο του ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ερωτηθείς από τον «Ταχυδρόμο» ο δήμαρχος Βόλου, δήλωσε ότι «η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το έργο της σαν μία γροθιά». Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την απεργία των εργαζομένων στην Καθαριότητα, υπάρχει απεργία με συμμετοχή μάλιστα 100% και στις υπόλοιπες υπηρεσίες των Δήμων Βόλου και Νέα Ιωνίας.
Ειδικότερα για την απεργία των εργατών καθαριότητας από το Δήμο Βόλου εκδόθηκε χθες η παρακάτω ανακοίνωση:
«Σε συμφωνία κατέληξαν Δημοτική Αρχή, σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ και στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από «ευαίσθητα σημεία» της πόλης, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί αλλά και κεντρικά σημεία μέσα στην πόλη, που τείνουν να γίνουν εστίες μόλυνσης αφενός και αφετέρου ο μεγάλος όγκος των σκουπιδιών μέσα στις λεωφορειολωρίδες προκαλεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Μετά από συνεννόηση όλων των πλευρών, συγκεκριμένος αριθμός απορριμματοφόρων ξεκίνησε την αποκομιδή μπροστά από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και παιδικούς σταθμούς, όπου οι σωροί των σκουπιδιών εμποδίζουν την πρόσβαση.
Παράλληλα με JCB της Υπηρεσίας Καθαριότητας έγινε αποκομιδή από συγκεκριμένα σημεία στην οδό Ιάσονος, στην Δημητριάδος για να εξυπηρετηθεί η απρόσκοπτη ροή των οχημάτων και στη Σπυρίδη, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία της εμπορικής αγοράς.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Βόλου Νίκο Παπασμύρη και τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπούλα, μετέβησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη -μετά από τη συνεννόηση με το σωματείο- η αποκομιδή.
Προβληματισμό ωστόσο προκαλούν τα φαινόμενα βανδαλισμών που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου βρέθηκαν κάδοι καμένοι από άγνωστους, που επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στα σκουπίδια, αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό.
Ο δήμαρχος Βόλου έκανε έκκληση για μία ακόμη φορά στους δημότες μέχρι και την Τετάρτη που συνεχίζεται η απεργία στους ΟΤΑ να μην εναποθέτουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, διότι η κατάσταση είναι πλέον ανυπόφορη, ενώ προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι για τυχόν επιδημίες, συνεργεία κάνουν ψεκασμούς γύρω από τους κάδους με τους σωρούς των σκουπιδιών.
Παράλληλα εκ μέρους του Δήμου Βόλου γίνεται έκκληση προς τους επαγγελματίες της αγοράς να τοποθετούν δεμένα τα χαρτοκιβώτια δίπλα από τους κάδους, ώστε να αποσυμφορηθούν πεζοδρόμια και δίοδοι που έχουν γίνει απροσπέλαστοι λόγω του μεγάλου όγκου απορριμμάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου