ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Στο δρόμο δίνουν την απάντηση

πανελλαδικη-απεργια-στο-δρόμο-δίνουν-851206

Με τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κορυφώνονται και στο Βόλο αύριο Τετάρτη οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πλούσιο το απεργιακό δελτίο, τουλάχιστον αύριο και μεθαύριο.
Ανοιχτά παραμένουν τα «μέτωπα» σε ΔΕΗ και στην καθαριότητα των δήμων.
Σήμερα συνεχίζεται και στο Βόλο η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), των δικηγόρων, των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι μηχανικοί πραγματοποιούν στάσεις εργασίας.
Το ΕΚΒ και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν κανονικά στην αυριανή εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Στο Βόλο με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 11.00 π.μ., ενώ στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Νικολάου θα γίνει συγκέντρωση των μελών του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία ως την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου θα κατατεθεί ψήφισμα.
Στις 11.30 π.μ. στο ΤΕΕ θα πραγματοποιηθεί εξάλλου παντεχνική συγκέντρωση για το ασφαλιστικό.
Από την πλευρά τους οι επαγγελματοβιοτέχνες στο Βόλο πήραν απόφαση να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Οι επαγγελματοβιοτέχνες θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ.
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.
Κλειστά επίσης όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα πρατήρια καυσίμων.
Συνεχίζουν την απεργία τους δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και μηχανικοί, οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρομεσαίοι έμποροι.
Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στη ΔΕΗ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΔΟΥ, στα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- όλων των βαθμίδων, στα νοσοκομεία, καθώς και οι δημοσιογράφοι.
Την Πέμπτη συνεχίζεται η απεργία των δασκάλων, των καθηγητών και των δικηγόρων που θα συνεχίσουν και την Παρασκευή.

Νεκρώνει ιδιωτικός
και δημόσιος τομέας
“Ρολά” κατεβάζει ο Βόλος αύριο Τετάρτη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που συζητείται στη Βουλή.
Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες των διοργανωτών, η αυριανή πανελλαδική – πανεργατική απεργία στο Βόλο θα αποτελέσει ένα πολύ ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στις αλλαγές που προωθεί.
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, ΟΣΕ και τις άλλες ΔΕΚΟ, μηχανικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, δημοσιογράφοι,γιατροί, φαρμακοποιοί, επαγγελματοβιοτέχνες, δικηγόροι, συνταξιούχοι και άλλοι αναμένεται να ενώσουν τη φωνή τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες τροποποιήσεις, που εν πολλοίς διοχετεύονται, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για το πλαίσιο εφαρμογής τους.
Η απεργιακή συγκέντρωση που στηρίζεται από όλους τους παραπάνω φορείς θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΒ στις 9.30 το πρωί, όπου μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό και μπλοκ από όλους τους κλάδους.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο ΕΚΒ οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ, απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργία, τη συγκέντρωση και την πορεία, ώστε το “μήνυμα που θα σταλεί στην κυβέρνηση” να είναι ηχηρό.
Η κυβερνητική τακτική στις αλλαγές που προωθούνται, χωρίς όμως ποτέ αυτές να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί και να τεθεί σε οποιονδήποτε διάλογο, συγκέντρωσε τα πυρά όλων των συνδικαλιστών.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Ηλίας Τασσιός έκανε λόγο για διμέτωπο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς και προειδοποίησε ότι τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν εις βάρος των συμφερόντων τους. Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν αποφασιστικά στην απεργία έκανε ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος, που υπογράμμισε ότι η λύση για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής και η κατάργηση των χαριστικών ρυθμίσεων στους μεγαλοεργοδότες. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “στο πόδι” επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό, επίσης επισήμανε ότι κυρίαρχο αίτημα για το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο είναι η ένταξη στα ΒΑΕ αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο, που παραμένει εδώ και χρόνια στις καλένδες και κατήγγειλε όσους υποκινούν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να σπάσουν το μέτωπο των κινητοποιήσεων είτε στους ΟΤΑ είτε στη ΔΕΗ.
Για πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η εργατική τάξη έκανε ο γ.γ του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος, που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση και προειδοποίησε ότι ακόμη και εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα ακυρωθεί στην πράξη.
Για διγλωσσία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Τάκης Τριανταφυλλάκος, που κάλεσε την εργατική τάξη να αχρηστέψει στην πράξη το νέο νόμο, εάν ψηφιστεί. Ο ίδιος βέβαια εκτίμησε ότι θα πρέπει την Πέμπτη οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου και πρότεινε από τώρα να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στο δρόμο
και οι έμποροι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συνεδρίασε εκτάκτως χθες και ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της πόλης μας στην αυριανή πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό με δίωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από τις 9:00 έως τις 11:00 π.μ.
Η επίθεση που γίνεται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης είναι διαχρονική κι οργανωμένη, με κύριο στόχο τη συνολική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και την παράδοσή του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Όλη αυτή η εκστρατεία πατάει πάνω σε αντιασφαλιστικούς νόμους που:
• Αυξάνουν τις εισφορές
• Αυξάνουν τον ασφαλιστικό βίο
• Κατασπαταλούν τα αποθεματικά των Ταμείων μας
• Καταργούν τη δημόσια και δωρεάν υγεία

Μπροστά σ’ αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου διαμαρτύρεται – διεκδικεί – απαιτεί:
• Κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.
• Εξίσωση δικαιωμάτων διαδοχικής ασφάλισης.
• Σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον προϋπολογισμό κατά το πρότυπο του Ι.Κ.Α.
• Διασφάλιση των συντάξεων.
• Κατάργηση της υπαγωγής των συνταξιούχων ασφαλισμένων του ταμείου Ι.Κ.Α. και διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος με τους γιατρούς του ΟΑΕΕ.
• Ουσιαστική προστασία της μητρότητας με καθιέρωση άδειας κύησης, τοκετού, θηλασμού και με την αντίστοιχη αποζημίωση.
• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας, της συμμετοχής στα φάρμακα και τις εξετάσεις ( εργαστηριακές κ.λ.π.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου