ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα στο δρόμο για τριμελή οικογένεια

χριστούγεννα-στο-δρόμο-για-τριμελή-οι-622991

Είδαν σπίθες να πέφτουν από το ταβάνι. Η υπερθέρμανση που προκλήθηκε από το άναμμα του τζακιού έκαψε το ραμποτέ τη σκεπής. Το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν, ήταν να βγουν έξω. Μέσα σε τρία λεπτά της ώρας το σπίτι φλεγόταν.

Ξεσπιτώθηκε τριμελές οικογένεια που ασχολείται με αγροτικές εργασίες στο Φυτόκο. Η προχθεσινοβραδινή πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη όλα τα υπάρχοντά της. Κλινοστρωμνή, συσκευές, είδη ρουχισμού: τα πάντα έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Η 56χρονη κάτοικος έφυγε από το σπίτι με τη ρόμπα. Χθες φιλοξενήθηκε στη νύφη της, ενώ τα δύο της παιδιά σε φίλους. Δεν είχαν προλάβει να πάρουν μαζί τους ούτε καν ρούχα.

Ολοσχερή καταστροφή προκάλεσε η φωτιά σε μονοκατοικία, στην οποία η τριμελές οικογένειά έμενε μετά από παραχώρηση του χώρου η οποία της είχε γίνει από ηλικιωμένο.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα, και δέκα πυροσβέστες επιχειρούσαν στον τόπο, όμως, η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί σε όλο το σπίτι, καθώς στην περιοχή έπνεαν και ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά κατέκαψε κινητή και ακίνητη περιουσία αξίας περίπου 65.000 ευρώ, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, η οποία αν και παρενέβη έγκαιρα, δυστυχώς, λόγω του μεγέθους της πυρκαγιάς, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9.15 το βράδυ. «Είδα σπίθες να πέφτουν από το ταβάνι. Φώναξα το μικρό μου γιο να δει τι συμβαίνει. Τα ξύλα της σκεπής έπαιρναν φωτιά. Πήγαμε να ρίξουμε νερό, όμως είχε δυνατούς ανέμους. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ίσα που μπόρεσα και έβαλα τις παντόφλες και βγήκαμε έξω» είπε η 56χρονη.

Μάλιστα, θεωρείται ευτύχημα το γεγονός ότι δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός. Όπως ανέφερε η ίδια, «βγαίναμε έξω με το γιο μου και πίσω μας το ταβάνι κατέρρεε».

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά γύρω στις 11 το βράδυ. Έμειναν στον τόπο για πολλή ώρα μέχρι να κάνουν την αποκάθαρση. Δυστυχώς, όμως, όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας είχαν μετατραπεί σε αποκαΐδια.

«Δεν πρόλαβα να πάρω τίποτα μαζί μου. Ούτε ρούχα, ούτε χρήματα που είχα συγκεντρώσει για τα Χριστούγεννα. Όλα κάηκαν» κατέληξε η 56χρονη, η οποία είναι ακόμη σοκαρισμένη από τον πύρινο εφιάλτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου