ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων

ξεκινά-η-αποκομιδή-των-απορριμμάτων-851206

Ξεκίνησε από χθες το βράδυ η επιχείρηση αποκομιδής των απορριμμάτων από την πόλη του Βόλου.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας βρίσκεται σε πλήρη διάταξη μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκτεταμένη παρέμβαση μέσα στην πόλη για να απομακρυνθούν οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών, που έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης και τις συνοικίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Καπούλα υπολογίζεται ότι ο συνολικός όγκος των σκουπιδιών αγγίζει τους 1.600 τόνους, συμπεριλαμβανομένης και της αυριανής μέρας.
Το πρόγραμμα που έχει συνταχθεί από την υπηρεσία, προβλέπει:
Από σήμερα Πέμπτη στις 10 το βράδυ ξεκινάει η αποκομιδή μέχρι και τις 6 το πρωί, με την πρώτη βάρδια που θα έχει στη διάθεσή της όλο το στόλο των απορριμματοφόρων, με τέσσερα άτομα συνοδευτικό προσωπικό στο κάθε όχημα,
που θα κινηθούν από Αναλήψεως μέχρι Παραλία και από Φιλιππίδου μέχρι Παγασών.
Από τις 6 αύριο το πρωί της Παρασκευής σε 8ωρες βάρδιες τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα επεκταθούν σε όλη την πόλη, μέχρι την πλήρη απομάκρυνση των απορριμμάτων, ενώ όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας, εάν παραστεί ανάγκη, θα ζητηθεί η συνδρομή από ιδιώτες με ανοιχτά φορτηγά και μηχανήματα, διότι οι όγκοι των σκουπιδιών είναι τεράστιοι και δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης με τα 170 δρομολόγια που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου