ΤΟΠΙΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός ΥΕΘΑ: Πρόβα ελλιμενισμού στον Βόλο

σε-πλήρη-εξέλιξη-ο-σχεδιασμός-υεθα-πρό-622775

Το αποβατικό αρματαγωγό «Λέσβος» του Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε χθες στο λιμάνι και τεστάρισε αν μπορεί να δέσει

Πρόβα ελλιμενισμού έκανε χθες το Πολεμικό Ναυτικό στον Βόλο στο πλαίσιο της μεταφοράς της έδρας της Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων του ΠΝ.

Το αποβατικό αρματαγωγό «Λέσβος» κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι και ουσιαστικά τεστάρισε αν μπορεί να δέσει.

Το θηριώδες αρματαγωγό οδήγησαν στη δυτική πλευρά του λιμανιού, μεταξύ δεύτερης και τρίτης προβλήτας, οι λιμενεργάτες που συνεργάστηκαν με το έμπειρο προσωπικό του πολεμικού πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η όλη διαδικασία διήρκησε περίπου δύο ώρες, χωρίς να προκληθεί πρόβλημα. Ολα κύλησαν ομαλά.

Η μεταφορά της έδρας της Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο «επισφραγίστηκε» πριν από λίγες μέρες σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι οι μελέτες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Πρόκειται για πολυπληθές σχήμα, το οποίο στη δύναμή του περιλαμβάνει 4 έως 5 αρματαγωγά πλοία, με μόνιμο προσωπικό έως 120 στελέχη το καθένα, δηλαδή περίπου 500 – 600 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που θα διαμείνουν μόνιμα στην πόλη του Βόλου. Επιπλέον, ο Σταθμός Διοίκησης συμπεριλαμβάνει επιπλέον 100 έως 150 μόνιμα στελέχη στη διοίκηση του ναύσταθμου και στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ότι αυτή την ώρα, οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν την αξιοποίηση τμήματος της γ’ προβλήτας του λιμένα Βόλου, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει στην πρόταση, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες μελέτες.

Πάντως, όπως επισήμανε, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου δεν αποκλείουν κανένα σημείο του Παγασητικού, το οποίο συγκεντρώνει τις προδιαγραφές να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, με όρους ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου