ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή της δίκης για τη συμπλοκή

αναβολή-της-δίκης-για-τη-συμπλοκή-62225
Σε αστυνομικό κλοιό χθες το μεσημέρι τα Δικαστήρια Βόλου εξαιτίας της δίκης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείου του 30χρονου, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στην αιματηρή συμπλοκή το βράδυ της περασμένης Κυριακής μπροστά από το παραλιακό πανεπιστημιακό συγκρότημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της Χρυσής Αυγής.
Στην πλατεία Ελευθερίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο παρέμεναν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος της δίκης νεαροί διαδηλωτές, με την Αστυνομία να λαμβάνει μέτρα ασφαλείας.
Η δίκη του 30χρονου κατηγορούμενου για απρόκλητη και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων αναβλήθηκε για τις 26 Απριλίου 2013.
Η σύλληψή του έγινε στη Ν. Ιωνία το επόμενο πρωινό από τη συμπλοκή. Σύμφωνα με την Αστυνομία αναγνωρίστηκε από τους παθόντες ως ένας από τους δράστες της επίθεσης. Εκτός από τον 30χρονο, αναγνωρίστηκε από τους παθόντες ένας 26χρονος, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.
Οι δύο φέρονται να ήταν μεταξύ των 15 ατόμων τα οποία εξήλθαν από το «Παπαστράτου» και επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και καρέκλες σε βάρος πέντε μελών της Χρυσής Αυγής. Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, 55 ετών, και άλλα δύο μέλη, 23 και 20 ετών, τραυματίστηκαν, με τον πρώτο να παραμένει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.
Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια είχε απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας, αναφέροντας σε ανακοίνωση ότι «η στοχοποίηση εμμέσως πλην σαφώς της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας από τον Δήμαρχο, αλλά και άλλων αντιφασιστικών πρωτοβουλιών, δεν θα περάσει».

Ανακοίνωση – κάλεσμα εξέδωσε και το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΚΟ Θεσσαλίας), αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Μια μέρα μετά την αντιφασιστική κινητοποίηση του Σαββάτου 22/12, τις μαζικές προσαγωγές 70 αγωνιστών διαδηλωτών από την Ασφάλεια Βόλου, η οποία μετέτρεψε με εκατοντάδες ματατζήδες όλη την πόλη του Βόλου σε ζώνη πολέμου μόνο και μόνο για να επιτελέσει το «έργο» της η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, την Κυριακή 23/12 φασιστική ομάδα οπλισμένη με πτυσσόμενα γκλομπς επιτέθηκε σε νεαρούς αντιφασίστες, με αποτέλεσμα συμπλοκή και όπως αναφέρεται από τον τοπικό Τύπο ο γραμματέας της Χ.Α. να βρεθεί στο Νοσοκομείο».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου