ΤΟΠΙΚΑ

Ανάδοχος με απευθείας ανάθεση για το καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Βόλου

ανάδοχος-με-απευθείας-ανάθεση-για-το-κ-622173

Ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και η δομή του Βόλου για τη φροντίδα αδέσποτων λίγο έλειψε να βρεθεί στον αέρα

Στον αέρα λίγο έλειψε να τιναχθεί το καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Βόλου, στις Γλαφυρές, μετά τον άκαρπο διαγωνισμό που είχε ως αποτέλεσμα να μην αναδειχθεί ανάδοχος για τη συνέχιση της λειτουργίας του, ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται οι διαμαρτυρίες δημοτών για αδέσποτα σε περιοχές του Δήμου που πολλές φορές εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά.

Ο Δήμος Βόλου κατέφυγε στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών που αφορούν στην περισυλλογή, φροντίδα, φιλοξενία και επανένταξη αδέσποτων για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του καταφυγίου.

Χθες, συγκλήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για «την επείγουσα ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του δημοτικού καταφυγίου».

Το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Βόλου απηύθυνε πρόσκληση προς τον μοναδικό υποψήφιο ανάδοχο προκειμένου να καταθέσει δικαιολογητικά και να αναλάβει με απευθείας ανάθεση τη λειτουργία του καταφυγίου.

Η σύναψη σύμβασης ύψους 55.279,20 ευρώ κρίθηκε αναγκαία για να συνεχίζονται οι περισυλλογές, φροντίδα και επανένταξη των αδέσποτων.

Ο συγκεκριμένος ανάδοχος που ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος έχει επανειλημμένα προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά ως φιλόζωος τόσο σε επίπεδο σίτισης αδέσποτων όσο και για τη μεταφορά τους για περίθαλψη και στείρωση από κτηνιάτρους, ενώ πρόσφατα προέβη και στην αγορά ειδικά διαμορφωμένου επαγγελματικού αυτοκινήτου για μεταφορές σκύλων.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την απευθείας ανάθεση στον Απόστολο Ανδρεδάκη, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα τη λειτουργία του καταφυγίου.

Διαμαρτυρίες για αδέσποτα στη Μακρινίτσα

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα των αδέσποτων εντείνεται με τη δημιουργία νέων γενιών στους δρόμους. Μόλις προχθές, κάτοικοι της Μακρινίτσας διαμαρτυρήθηκαν για αγέλες αδέσποτων στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Οπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αδέσποτα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και επιτίθενται σε περαστικούς ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά δαγκωμάτων. «Πάμε στον φούρνο στην κεντρική πλατεία να αγοράσουμε ψωμί και μας επιτίθενται για να το αρπάξουν», αναφέρει κάτοικος, ζητώντας από τον Δήμο Βόλου να φροντίσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος που οξύνεται.

Κάτοικοι διαμαρτύρονται επίσης και για τις ακαθαρσίες από τα ζώα με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσοσμία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου