ΤΟΠΙΚΑ

Απλώς άνοιξαν οι Σχολές Οδηγών και… περιμένουν

απλώς-άνοιξαν-οι-σχολές-οδηγών-και-π-622155

Προς το παρόν δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα θεωρητικά ή πρακτικά εν αναμονή εγκυκλίων – Υποψήφιοι οδηγοί σε αναμονή

Το κλειδί στην πόρτα των σχολών τους έβαλαν από προχθές οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών στη Μαγνησία, μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε για την επαναλειτουργία του κλάδου, όμως επί της ουσίας δεν λειτούργησαν. «Ανοίξαμε τις σχολές μας και περιμένουμε διευκρινίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας, Ιορδάνης Πολατίδης.

«Είμαστε εξαντλημένοι οικονομικά και ψυχολογικά», αναφέρει ο κ. Πολατίδης. Πέραν τηλεφωνημάτων που δέχονται από υποψηφίους οδηγούς, τα αιτήματα των οποίων για έναρξη μαθημάτων συσσωρεύονται, μετά από 5,5 μήνες κατά τους οποίους οι σχολές παρέμειναν κλειστές, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, μαθήματα δεν γίνονται. «Το κύμα νέων υποψηφίων οδηγών είναι μεγάλο. Από χθες (σ.σ. προχθές) έσπασαν τα τηλέφωνα», παρατηρεί ο γραμματέας του σωματείου, Απόστολος Μπίκος.

Υποθετικά τα πρακτικά μαθήματα οδήγησης για τους υποψηφίους οδηγούς θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ θολό παρέμενε έως και χθες το καθεστώς για τα θεωρητικά μαθήματα, αν θα γίνονται μέσα στις σχολές σε μικρά τμήματα και με τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται ή αν θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών που επί της ουσίας δεν μπορούν να δουλέψουν, περιμένουν διευκρινίσεις για τα παραπάνω όπως και για τα τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται ένα 24ωρο πριν οι υποψήφιοι οδηγοί, πριν προσέλθουν στα μαθήματά τους. Διευκρινίσεις αναμένονται και για τις βεβαιώσεις μετακίνησης που θα παρέχονται από τις σχολές στους υποψηφίους οδηγούς.

«Η κατάσταση είναι προς το παρόν ρευστή για τον τρόπο με τον οποίο θα κληθούμε να λειτουργήσουμε», σημείωσε ο κ. Πολατίδης, ενώ εξέφρασε φόβους για καθυστερήσεις και στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 11 εξεταστές της Μαγνησίας, θα διενεργούν εξετάσεις πέντε φορές τον μήνα, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, προ COVID-19, ωστόσο θα υπάρχει διαφορά. Αντί για έξι υποψηφίους οδηγούς ανά εξεταστική επιτροπή, θα εξετάζονται τρεις ή τέσσερις, καθώς πλέον απαιτείται μισή ώρα διάλειμμα για την απολύμανση και εξαερισμό του αυτοκινήτου. Αυτό συνεπάγεται ότι οι εξεταζόμενοι θα μειωθούν και πολλοί υποψήφιοι οδηγοί θα περιμένουν πότε θα πάρουν… σειρά.

«Είμαστε 42 εκπαιδευτές στον νομό Μαγνησίας και υπάρχουν μόλις 11 εξεταστές. Εχουμε κάνει παρέμβαση ζητώντας την ενίσχυση του νομού με προσωπικό», είπε ο γραμματέας του σωματείου, Απόστολος Μπίκος.

Το πρόβλημα δε, εκτιμάται ότι θα διογκωθεί μέσα στο καλοκαίρι οπότε και υπάρχει παραδοσιακά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου