ΤΟΠΙΚΑ

Ο γιος σου σκότωσε ανήλικο σε τροχαίο, φέρε τα χρήματα

ο-γιος-σου-σκότωσε-ανήλικο-σε-τροχαίο-φ-62181

Στο Βόλο χτύπησε χθες η σπείρα Βουλγάρων ~ Με τηλεφωνήματα σε δύο ανυποψίαστους πολίτες

«Ο γιος σου σκότωσε ανήλικο σε τροχαίο…». Στο Βόλο χτύπησε χθες η σπείρα Βουλγάρων, που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους ευθύνονται για την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος ζητούν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για δήθεν αποφυγή ποινικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο Βολιώτες δέχτηκαν χθες το απόγευμα τηλεφωνήματα από τα ασύλληπτα μέλη της σπείρας, που αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, μετά και την εξιχνίαση εννέα περιπτώσεων απάτης και απόπειρας απάτης την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα. Πρόκειται για μία 60χρονη γυναίκα και έναν 65χρονο άνδρα, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από τη σοκαριστική είδηση που άκουσαν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στη δεύτερη φωνή που ακούστηκε από το τηλέφωνο, καθώς η πρώτη έλεγε «μαμά (ή μπαμπά κατά περίπτωση) προκάλεσα ατύχημα» και ευτυχώς έκλεισαν το τηλέφωνο πριν προλάβουν να ενημερωθούν τις απαιτήσεις των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς είχαν μείνει με την εντύπωση πως άκουσαν πραγματικά τη φωνή των παιδιών τους και ζήτησαν να ενημερωθούν τι συνέβη, πλην, όμως, κανένα ατύχημα δεν είχε προκληθεί, ούτε βέβαια και τα παιδιά τους ευθύνονταν για το θάνατο ανήλικου σε τροχαίο.

Η εμφάνιση της σπείρας στη Μαγνησία έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Κυριακή από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης. Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνουν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα μεγάλα χρηματικά ποσά δύο Βούλγαροι ηλικίας 33 και 20 ετών. Ωστόσο, από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι η σπείρα έχει τουλάχιστον τρεις συνεργούς, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι στην Αστυνομία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους πολίτες: «Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας. Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου