ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξαν αγκαλιά στις Ασπρες Πεταλούδες και το ΕΕΕΕΚ Βόλου

ανοιξαν-αγκαλιά-στις-ασπρες-πεταλούδ-621329

Την αγκαλιά τους στα παιδιά του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες» και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, ανοίγουν οι μαθητές του τμήματος βοηθός βρεφονηπιοκομίας του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Ετοιμάζουν μια ξεχωριστή γιορτή, μεθαύριο Τετάρτη, στις 10:30 το πρωί, στο χώρο του 3ου ΕΠΑΛ για να στείλουν μηνύματα, αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης.

Στη γιορτή οι μαθητές των τριών μονάδων θα συνευρεθούν, με αφορμή τη συγκέντρωση κουτιών γάλακτος για το δέντρο του ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες». Μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου συγκέντρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα κουτιά με γάλα, τα οποία θα δώσουν στις Ασπρες Πεταλούδες. Η παράδοση – παραλαβή θα πλαισιωθεί από γιορτινές εκδηλώσεις.

Οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ θα δώσουν προς τιμή των φιλοξενούμενών τους μαθητών μία θεατρική παράσταση. Με θεατρικό δρώμενο θα «απαντήσουν» και τα παιδιά από τις Ασπρες Πεταλούδες, ενώ οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Στο τέλος όλοι μαζί οι μαθητές θα συμμετέχουν σε εργαστήρια κατασκευής στολιδιών και καρτών, ενώ το τμήμα τεχνολόγων τροφίμων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου θα δημιουργήσει και θα προσφέρει στους καλεσμένους γλυκά.

«Στόχος μας είναι να στείλουμε μήνυμα προσφοράς, εθελοντισμού και επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών μας και των παιδιών με αναπηρίες ή διαταραχές», ανέφερε η εκπαιδευτικός του τμήματος – βρεφονηπιοκόμος, κ. Κάλλια Σταυρακάκη.

«Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη, θα πρέπει να συνυπάρξουμε. Να τους γνωρίσουμε, να μπούμε στη θέση τους. Και η γιορτή είναι μια πολύ καλή αφορμή να έρθουμε όλοι πιο κοντά», ανέφερε ο μαθητής της γ’ τάξης του τομέα βρεφονηπιοκομίας, Χρήστος Μπελίστα.

«Αισθάνομαι ότι ετοιμάζουμε μια πολύ δημιουργική και όμορφη γιορτή που θα αγγίξει όλους μας. Με χαροποιεί όταν γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ερχόμαστε όλοι κοντά, ιδίως στη σημερινή εποχή που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο», ανέφερε από την πλευρά της η μαθήτρια της β’ τάξης του τομέα, Παναγιώτα Ζευγουλά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου