ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε ο καταλογισμός του …λάθους στις μισθοδοσίες εργαζόμενων στο ΓΝΒ

ξεκίνησε-ο-καταλογισμός-του-λάθους-σ-621258

Ανω – κάτω και πάλι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου, που χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση είδαν στους εξοφλητικούς τους λογαριασμούς παρακράτηση μισθού, λόγω του καταλογισμού που έχει γίνει μετά την αποκάλυψη ότι από λάθος των αρμόδιων υπηρεσιών, πληρώνονταν με υψηλότερες αποδοχές από εκείνες που θα έπρεπε, με βάση τα μισθολογικά κλιμάκια που θα έπρεπε να έχουν καταταγεί.

Το θέμα αφορά σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων 17 εργαζόμενους, για τους οποίους υπήρχε η συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του καταλογισμού, να γίνει πρώτα ενημέρωση για τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν και αυτά να παρακρατούνται από τις μηνιαίες αποδοχές σταδιακά και κατόπιν συνεννόησης, προκειμένου να μη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Οπως έκαναν γνωστό οι συνδικαλιστές, το σωματείο, αλλά και οι ίδιοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι, δεν ενημερώθηκαν ποτέ ότι ξεκινά η διαδικασία του καταλογισμού και χθες λαμβάνοντας τις αποδείξεις πληρωμής τους «πάγωσαν», διαπιστώνοντας ότι τους έχουν παρακρατηθεί για το 15θήμερο ενόψει Χριστουγέννων χρήματα. Σημειώνεται ότι ο καθένας από τους 17 εργαζόμενους καλείται να «επιστρέψει» εξαιτίας του λανθασμένου υπολογισμού των μισθολογικών κλιμακίων μέχρι και 4.000 ευρώ, καθώς οι «υψηλότερες αποδοχές» άρχισαν να τρέχουν από το 2011 και το λάθος αποκαλύφτηκε πριν από ορισμένους μήνες.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου μόλις είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα είχε ζητήσει από τον εκκαθαριστή αποδοχών, τον πίνακα των υπαλλήλων, προκειμένου να γίνει ο καταλογισμός.

Από την πλευρά του το σωματείο εκτιμά ότι η χρονική συγκυρία που έγινε η παρακράτηση με απόφαση της Διοίκησης παραπέμπει σε «μεθόδευση εν όψει των εκλογών στο υπηρεσιακό συμβούλιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου