ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορικός δίαυλος Βόλου – Τεργέστης

εμπορικός-δίαυλος-βόλου-τεργέστης-621045

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων των δύο περιοχών για την προώθηση τοπικών προϊόντων και τουριστικών δράσεων

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στη διάρκεια της συμμετοχής τοπικών φορέων στην έκθεση OlioCapitale της Tεργέστης, για την προώθηση και υλοποίηση των οποίων, θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων των δύο περιοχών. Παράλληλα, στη διάρκεια της παραμονής τους στην Τεργέστη, οι εκπρόσωποι της περιοχής μας είχαν συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες, με τους οποίους συζήτησαν σημαντικά ζητήματα, που αφορούσαν τη σύνδεση σύζευξη του Βόλου με την Τουρκία, τη Συρία και την Κύπρο.

Στο μεταξύ, με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η συνδιοργανωμένη αποστολή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Βόλου (παρ. Αθηνών) και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην έκθεση OlioCapitale της Tεργέστης, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου. Την αποστολή συνόδευσαν ο κ. Γεώργιος Μαλαμάκης πρόεδρος του Ελληνο – Iταλικού Επιμελητηρίου Βόλου (παρ. Αθηνών), ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο κ. Νικόλαος Αγγελέτος, πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.) και οι επιχειρήσεις Λυχναράς Α.Ε., Σιαμανίκος Μιχάλης & ΣΙΑ Ο.Ε., Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Βορείων Σποράδων με εκπροσώπους τους.

Ευχάριστη έκπληξη στην εν λόγω έκθεση ήταν η υπερβολικά μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και η εκτίμηση που τρέφουν οι Ιταλοί στο ελληνικό ελαιόλαδο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επισκέφθηκε το περίπτερο της Μαγνησίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Tεργέστης ο κ. Antonio Paoletti με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την πολιτική του λαδιού των δύο χωρών και την πολιτική της παρούσας έκθεσης καθώς και θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος (κρουαζιέρες αεροπορικών γραμμών που να συνδέουν την Τεργέστη με την Μαγνησία) απ’ όπου προέκυψε ότι υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ των δύο περιοχών. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η υπογραφή ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις b2b με ενδιαφερόμενους από την Αμερική, Ιαπωνία, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Ινδία καθώς και Ιταλία.

Επίσης οι εκπρόσωποι της περιοχής μας επισκέφθηκαν τον πρόξενο της Κύπρου στην Τεργέστη και αντιπρόεδρο των Μινωικών γραμμών και ιδιοκτήτη τουριστικών γραφείων με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα ακτοπλοϊκού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τη σύζευξη της γραμμής του Βόλου με την Τουρκία, τη Συρία και την Κύπρο καθώς και θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου