ΤΟΠΙΚΑ

ΚΚΕ: «Ψευτοαντιπαραθέσεις για την ΑΓΕΤ»

κκε-ψευτοαντιπαραθέσεις-για-την-αγε-620738

Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Οι λαϊκές οικογένειες του Βόλου δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις για την ΑΓΕΤ ανάμεσα στους παράγοντες και εκπροσώπους των κομμάτων, που έστρωσαν το έδαφος για το έγκλημα σε βάρος της ζωής και υγείας των κατοίκων της πόλης. Πίσω από καλοστημένες αντιπαραθέσεις και καλογραμμένες ανακοινώσεις δεν μπορεί να κρυφτεί ότι:

– Η δημοτική αρχή Βόλου που «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» ενάντια στην ΑΓΕΤ, παρουσιάζοντας κούφιες μηνύσεις, έχει πάρει απόφαση και προωθεί τη δημιουργία εργοστασίου με κόστος 40 εκατομμυρίων ευρώ για να τροφοδοτεί την ΑΓΕΤ με σκουπίδια για καύση! 40 εκατομμύρια τα οποία στερεί από τους Βολιώτες και τις σοβαρές ανάγκες τους, ενώ τους διπλοφορολογεί και τριπλοχαρατσώνει σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να τα δίνει ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο.

– Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο, δεν έχει βγάλει ψίθυρο για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του είναι που επέκτεινε τις αδειοδοτήσεις προς την ΑΓΕΤ, για να τη διευκολύνει να εισάγει και να μεταφέρει σκουπίδα για καύση, συνεχίζοντας το δολοφονικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έτσι άλλωστε κάνει και σε όλους τους τομείς προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν έχει βγει να πει κουβέντα για την απαράδεκτη και επιθετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης, του υπουργού Σ. Φάμελου, που σε απανωτές ερωτήσεις του ΚΚΕ στη βουλή, «βάφτισε το ψάρι κρέας» – τα σκουπίδια «εναλλακτικά καύσιμα» – και ουσιαστικά συντάχτηκε πλήρως με την επιχειρηματολογία της εταιρίας στηρίζοντας το μονοπώλιο.

– Η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της, προσπαθούν να κρύψουν τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση και τις απαράδεκτες αδειοδοτήσεις που έκαναν μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Με πρώτο τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό. Κρύβεται πίσω από την τωρινή κυβέρνηση και τη στάση της, προσπαθεί να συσκοτίσει ότι σε αγαστή συνεργασία μαζί της, όπως και με τις προηγούμενες, ενέταξε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και την καρκινογόνα καύση και την παραγωγή του SRF/RDF, ανοίγοντας το δρόμο για τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που εξαρχής έλεγε το ΚΚΕ, όταν πρώτο αποκάλυπτε το ζήτημα μέσω των κομμουνιστών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων: Ότι ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Βόλου, δουλεύουν μαζί, με μοιρασμένους ρόλους και με έναν κοινό παρονομαστή, τη διασφάλιση των κερδών της Lafarge-Holcim.

Ο λαός της πόλης χρειάζεται να τους βάλει στο περιθώριο, να τους αδυνατίσει όσο περισσότερο μπορεί και παντού, για να καταφέρει να κάνει πράξη το αίτημα που βροντοφώναξε στο μεγάλο συλλαλητήριο το Μάη του 2018: Όχι στην καύση σκουπιδιών και πετ – κοκ στην ΑΓΕΤ – Όχι στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στο Βόλο. Με ισχυρότερο το ΚΚΕ παντού, μπορεί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου