ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Τον ξυλοκόπησαν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στον δρόμο!

βόλος-τον-ξυλοκόπησαν-και-τον-εγκατέλ-620635

Περίεργη υπόθεση ξυλοδαρμού – Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι τον χτύπησαν γείτονές του

Πανικός προκλήθηκε προχθές το βράδυ στο κέντρο του Βόλου. Ανδρας ηλικίας περίπου 70 ετών ήταν αιμόφυρτος καταμεσής του δρόμου και χρειαζόταν βοήθεια.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Ιάσονος με Κ. Καρτάλη. Διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν τον τραυματία κάλεσαν σε βοήθεια.

Στο σημείο προσέτρεξαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης, ήταν τραυματισμένος στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του, φέροντας εκδορές και μώλωπες.

Φέρεται να δήλωσε ότι «έμπλεξε σε καβγά με γείτονες και τον χτύπησαν». Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλησε να υποβάλει, μήνυση, προκειμένου να ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να εντοπιστούν οι δράστες.

Η πρόκληση απλής σωματικής βλάβης είναι διωκόμενο κατ’ έγκληση αδίκημα και αν δεν υποβληθεί μήνυση οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να παρέμβουν.

Η αναφορά περί ξυλοδαρμού του έμεινε έτσι αδιερεύνητη, αφού ο τραυματίας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και να κινηθεί νομικά αν και ρωτήθηκε σχετικώς και από την Αστυνομία, η οποία ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του και τι είχε γίνει.

Πάντως, το περιστατικό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Ο 70χρονος εγκαταλείφτηκε μόνος και αβοήθητος στον δρόμο, ενώ ήταν τραυματισμένος και σε κατάστασης μέθης. Αγνωστο είναι πόσες ώρες θα παρέμενε σε αυτήν την κατάσταση, αν διερχόμενοι δεν τον αντιλαμβάνονταν και δεν καλούσαν σε βοήθεια. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει τον εαυτό του.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου