ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Ενωσης Συντακτών για bullying σε δημοτική σύμβουλο

παρέμβαση-ενωσης-συντακτών-για-bullying-σε-δη-620265

Παρέμβαση της ένωσης συντακτών για την επίθεση εναντίον δημοτικής συμβούλου, ζητά με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έχουν παρέλθει ήδη τρεις ημέρες από το θλιβερό συμβάν της άδικης και αψυχολόγητης επίθεσης πασίγνωστου δημοσιογράφου της πόλης μας εναντίον της δημοτικής συμβούλου του Δήμου Βόλου κυρίας Μορφογιάννη χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας.

Για όσους δεν το είδαν, υπάρχει σχετικό βίντεο με το φοβερό συμβάν στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ASTRAτης 16ης -12-2016 στο διαδίκτυο.

Κατά ένα βαθμό, η απουσία ανακοίνωσης κρίνεται φυσιολογική διότι ο πρόεδρος της Ένωσης είχε την δική του περιπέτεια, για την οποία χύθηκε άφθονο μελάνι και είχαμε πλήθος ανακοινώσεων.

Για τη χυδαία επίθεση, τύπου Bulling, που υπέστη η εξαιρετική δημοτική σύμβουλος, επιστήμων και γυναίκα, σε ανύποπτο χρόνο, εντός του ιερού χώρου των Δικαστηρίων η ΕΣΗΕΘΣΕΕ δεν έχει να πει τίποτε; Αγνοεί το γεγονός, ότι ο γνωστός δημοσιογράφος επετέθη σε ανυπεράσπιστη γυναίκα – πολιτικό πρόσωπο, απειλώντας και εξυβρίζοντάς την, όταν ευρισκόταν στο Δικαστήριο; Τιμούν την οικογένεια των δημοσιογράφων τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Αλήθεια, υπάρχει Πειθαρχικό όργανο στην ΕΣΗΕΘΣΕΕ, που να επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων συμπεριφοράς δημοσιογράφων; Πραγματικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει η δυνατότητα η ΕΣΗΕΘΣΕΕ να προχωρήσει σε κάποια πειθαρχικά μέτρα αλλά τουλάχιστον οφείλει να στηλιτεύσει το γεγονός.

Δε θα τολμούσα, ούτε σαν σκέψη να περάσει από το μυαλό μου, ότι η ΕΣΗΕΘΣΕΕ εθελοτυφλεί. Πιστεύω ακράδαντα, ότι η ίδια πρέπει να προστατέψει την φήμη της και τα αξιότιμα μέλη της και να εκδώσει το ταχύτερο δυνατόν σχετική ανακοίνωση, εκτός και εάν για αυτήν λειτουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Προσωπικά, πιστεύω, ότι η ΕΣΗΕΘΣΕΕ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξει τα δέοντα, τα οποία αναμένομε όλοι μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου