ΤΟΠΙΚΑ

Από τα χαράματα για τρόφιμα έξω από το Πνευματικό Κέντρο

από-τα-χαράματα-για-τρόφιμα-έξω-από-το-π-620175

Ξεκίνησε χθες η διανομή τροφίμων από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με πολλούς δικαιούχους να συγκεντρώνονται από τις 6.30 το πρωί έξω από το Πνευματικό Κέντρο, προκειμένου να λάβουν από τους πρώτους το καθιερωμένο δέμα που περιέχει είδη πρώτης ανάγκης, για το γιορτινό τραπέζι 1.500 άπορων οικογενειών από όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια.

Δεκάδες οικογενειάρχες, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την ανεργία και τα δεινά της οικονομικής ύφεσης, περίμεναν χθες υπομονετικά, κυριολεκτικά από τα χαράματα, αψηφώντας το κρύο, για να λάβουν το βοήθημα της τοπικής Εκκλησίας.

Το δέμα που διανέμεται σε κάθε άπορη οικογένεια περιέχει διάφορα είδη, όπως κοτόπουλο, λάδι, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι, φασόλια, φακές, ρύζι και άλλα, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται διανομή δεμάτων με τρόφιμα και από τους ενοριακούς ναούς.

Η διανομή τροφίμων θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες που είναι γραμμένες στη λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας της τοπικής Εκκλησίας.

Στο μεταξύ, αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια τα οποία διατυπώνονται στην κοινωνική υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας, με τη λίστα των απόρων της περιοχής μας μεγαλώνει διαρκώς, λόγω της προσθήκης και νέων ονομάτων. Δεκάδες γονείς αλλά και μητέρες μικρών παιδιών, ζητούν σε καθημερινή σχεδόν βάση γάλα από τους υπεύθυνους του Κέντρου συμπαραστάσεως οικογένειας που στεγάζεται στο Πνευματικό κέντρο για να θρέψουν τα παιδιά τους. Τα περιστατικά που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλά μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία βιώνουν τις ολέθριες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ερανος αγάπης

Συνεχίζεται, εξάλλου, και θα διαρκέσει σε όλο το Δωδεκαήμερο των εορτών, ο φετινός έρανος αγάπης της Τοπικής Εκκλησίας. Ομάδες εθελοντριών από τις ενορίες επισκέπτονται τις οικίες και τα καταστήματα, υποβάλλοντας την παράκληση της Ιεράς Μητροπόλεως για την οικονομική στήριξη του μεγάλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο φετινός έρανος της αγάπης θα ενισχύσει το πρόγραμμα προσφοράς 2000 μερίδων φαγητού σε απόρους, καθημερινά, φιλοξενίας 30 ηλικιωμένων στο γηροκομείο Καναλίων, υποτροφιών σε 40 φοιτητές, καθημερινού φαγητού σε τρία ιδρύματα της πόλης μας, προσφοράς τροφίμων και οικονομικών βοηθημάτων σε απόρους από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Φιλοξενίας, υλικής συμπαράστασης και οικονομικής ενίσχυσης για τους φυλακισμένους μέσω του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων « Ο Εσταυρωμένος», προσφοράς φαρμάκων διά του κοινωνικού φαρμακείου, πολλαπλής στήριξης στην κοινωνικοποίηση των ΡΟΜΑ του Αλιβερίου κ.ά.

ΓΛ.ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου