ΤΟΠΙΚΑ
-851206

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Ισόβια για τη δολοφονία

Για τον 25χρονο Αλβανό, που σκότωσε την 22χρονη Ρουμάνα φίλη του και στη συνέχεια αποκεφάλισε το πτώμα της και το έριξε σε αρδευτικό κανάλι

ΜΟΤΟ: Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου στον 25χρονο Αλβανό για τη δολοφονία της 22χρονης Ρουμάνας φίλης του τον Ιούλιο του 2006 στο δρόμο Πλατυκάμπου-Λάρισας.
Ο 25χρονος σκότωσε την νεαρή γυναίκα και στη συνέχεια αποκεφάλισε το πτώμα της και το έριξε σε αρδευτικό κανάλι, προσπαθώντας να εξαφανίσει τα ίχνη της. Το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε λίγο καιρό αργότερα μετά από συστηματικές και επίμονες έρευνες των αστυνομικών.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, επιβάλλοντάς του την ποινή των ισοβίων για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και της καθείρξεως των 10 ετών για τη ληστεία.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαρίσης, το βράδυ της 29ης Ιουλίου 2006 ο 25χρονος πήρε την νεαρή Ρουμάνα με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του να την μεταφέρει από τον Πλατύκαμπο προς την Λάρισα, προκειμένου να αναχωρήσει για την πατρίδα της.
Ο Αλβανός φέρεται να οδήγησε την κοπέλα σε ερημική περιοχή, όπου της επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τη χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η άτυχη Ρουμάνα να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να πεθάνει.
Στη συνέχεια έβαλε το πτώμα της σε σακούλα, αφού προηγουμένως το αποκεφάλισε και το πέταξε σε αρδευτικό κανάλι με πυκνή βλάστηση, αθέατο από τους περαστικούς. Ολοκληρώνοντας την κτηνωδία του, αφήρεσε από την τσάντα της 22χρονης το ποσό των 21.200 ευρώ και το οποίο κατέθεσε στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό. Στη συνέχεια εξαφάνισε όλα τα ίχνη.
Μετά από λίγες μέρες ο αδελφός της 22χρονης κατήγγειλε την εξαφάνισή της στο Αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου Αττικής. Οι έρευνες των πρώτων ημερών δεν απέδωσαν και φαίνεται να χαλάρωσαν. Ο αδελφός της κοπέλας όμως επανήλθε και επέμεινε, δίνοντας κάποια στοιχεία, μεταξύ άλλων και την πληροφορία της σχέσης της με τον Αλβανό.
Ο εντοπισμός του δράστη έγινε από την άρση απορρήτου του αριθμού κινητού της νεαρής κοπέλας, απ’ όπου διαπιστώθηκαν οι τηλεφωνικές της επαφές με τον Αλβανό. Αρχικά ο Αλβανός ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την νεαρή κοπέλα. Στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε την σχέση του με την άτυχη κοπέλα.

Ακροαματική
διαδικασία
Όπως ανέφεραν στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών Λάρισας, όταν έφθασαν στην σύλληψη του δράστη, εκείνος αρνήθηκε ότι γνώριζε το θύμα. Μετά την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και του δικού του κινητού τηλεφώνου και μετά από πολύωρες ανακρίσεις ο δράστης παραδέχθηκε τη σχέση του με την άτυχη κοπέλα. Κατά την προανάκριση υποστήριξε ότι η κοπέλα είχε σκοτωθεί σε τροχαίο και ένας φίλος του την πέταξε στο αρδευτικό κανάλι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 25χρονος στην απολογία του δήλωσε άγνοια για όσα συνέβησαν, ενώ… έκανε και πως δεν καταλάβαινε αμίλητος.
Στο δικαστήριο μέσω του συνηγόρου του, που ορίστηκε από το Κακουργιοδικείο Βόλου, εμφάνισε ιατρική γνωμάτευση από το Ελμπασάν της Αλβανίας ότι πάσχει από μελαγχολία. Ο συνήγορός του, κ. Καπάτος μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του είπε ότι από το 1997 έχει νοσηλευτεί κατά διαστήματα σε ψυχιατρικές κλινικές και αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι είχε προσχεδιάσει τον φόνο και τη ληστεία.
Από την πλευρά του ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Γεωργιάδης, που επίσης ορίστηκε από το δικαστήριο, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και ζήτησε την τιμωρία του χωρίς ελαφρυντικά.
Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε σε προσχεδιασμένη δολοφονία με σκοπό την αρπαγή των χρημάτων της νεαρής γυναίκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου