ΤΟΠΙΚΑ

Λουτρό αίματος σε επιθέσεις στο Ιράκ

λουτρό-αίματος-σε-επιθέσεις-στο-ιράκ-851206

Στο αίμα βάφτηκε το Ιράκ με 40 νεκρούς και περισσότερους από 70 τραυματίες σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κατάμεστο κέντρο της πόλης Μπακούμπα στα βορειοανατολικά της χώρας. Αλλοι 14 νεκροί σε επίθεση καμικάζι στο Ραμάντι. Συγκρούσεις στο Σαντρ Σίτι…
Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στη Μπακούμπα, πρωτεύουσα της περιφέρειας Ντιγιάλα, ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια που προκάλεσε η έκρηξη του παγιδευμένου οχήματος.
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης κοντά σε ένα εστιατόριο, απέναντι από το δρόμο όπου βρίσκονται τα τοπικά δικαστήρια και τα περιφερειακά γραφεία της κυβέρνησης.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι όταν η περιοχή ήταν γεμάτη με κόσμο που επισκεπτόταν τα κυβερνητικά γραφεία και γευμάτιζε στο εστιατόριο.
Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται παιδιά.
Το χτύπημα έρχεται να θυμίσει την αστάθεια στο βορρά, σε μία περίοδο που η προσοχή είναι επικεντρωμένη στις συγκρούσεις στο νότο και τη Βαγδάτη ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους άνδρες της πολιτοφυλακής του Μοκτάντα αλ Σαντρ.
Πέραν της αιματοχυσίας στη Μπακούμπα, άλλοι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης σε επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ.
Η επίθεση σημειώθηκε έξω από εστιατόριο.
Όσο για τις μάχες ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις και το Στρατό του Μεχντί, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι μαχητές σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα στο Σαντρ Σίτι, προπύργιο του Αλ Σαντρ στα ανατολικά της Βαγδάτης.
Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε από πλευράς του ότι σκότωσε δέκα άνδρες που υπακούουν στις προσταγές του ριζοσπάστη σιίτη θρησκευτικού ηγέτη Μοκτάντα Αλ Σαντρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου