ΤΟΠΙΚΑ

ΤΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

τρια-εισιτηρια-για-την-ευρωπη-θα-κριθο-851206

Παραμονές της τελευταίας αγωνιστικής
στη Σούπερ Λίγκα και φουντώνει η μάχη
για μια θέση στα πλέι οφ, ενώ ανοιχτή
παραμένει και η τρίτη θέση υποβιβασμού

Μόνο ο νέος «βασιλιάς» της Σούπερ Λίγκας (Ολυμπιακός ή ΑΕΚ) θα ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές διακοπές, αφού οι ομάδες από τη 2η έως την 5η θέση θα κάνουν πλάνα για τα πλέι οφ! Αν ο «μαραθώνιος» ολοκληρωνόταν την 29η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα έκανε γύρο θριάμβου και οι ΑΕΚ, ΠΑΟ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινούσαν το δικό τους «μίνι» πρωτάθλημα.
Βέβαια, η 5η θέση παραμένει ακόμη ανοιχτή, αφού ο Πανιώνιος με νίκη επί του Ατρομήτου και ήττα του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ, καπαρώνει αυτός το εισιτήριο ό,τι και αν συμβεί στην αναμέτρηση Λάρισας – ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί οι Νεοσμυρνιώτες υπερτερούν σε ισοβαθμία απέναντι στους «βυσσινί».
Σε περίπτωση που κερδίσουν Λάρισα, Πανιώνιος και ο Αστέρας Τρίπολης πάρει ισοπαλία από την ΑΕΚ, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Τότε, το «πάνω χέρι» το έχει η Λάρισα και κατακτά την 5η θέση. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, μάλιστα, μπορεί να πανηγυρίσει την είσοδό της στην 5άδα και σε ισοβαθμία με τον Αστέρα Τρίπολης. Φυσικά οι Αρκάδες θέλουν νίκη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ή να μη νικήσουν οι Πανιώνιος και Λάρισα.
Πάντως, αν τα πλέι οφ ξεκινούσαν… σήμερα, ο 5ος Αστέρας Τρίπολης θα «έμπαινε» στον όμιλο με μηδέν βαθμούς. Οι υπόλοιποι τρεις με το 1/3 των βαθμών διαφοράς από τους Αρκάδες. Δηλαδή, 4ος Αρης με 1β. (π.χ. 47-44/3= 1), ο 3ος Παναθηναϊκός με 6β. και η 2η ΑΕΚ με 7β.
Το σχέδιο της Σούπερ Λίγκας προβλέπει ότι ο πρωταθλητής συμμετέχει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ (3ος προκριματικός γύρος), ενώ από τον όμιλο των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, η πρώτη ομάδα θα κερδίσει «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ (2ος προκριματικός γύρος), η δεύτερη ένα «εισιτήριο» για το ΟΥΕΦΑ και η τρίτη συμμετοχή στο Ιντερτότο.

Τα σενάρια υποβιβασμού
Στο… τριθέσιο «βαγόνι», που οδηγεί στη Β’ Εθνική, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και η Βέροια «έκοψαν» τα εισιτήριά τους από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και περιμένουν τον τρίτο της παρέας, για να ξεκινήσουν το… ταξίδι τους.
Στην τελευταία «στροφή» της Σούπερ Λίγκας, ο Λεβαδειακός (30β.), ο Ατρόμητος (29β.) κι ο Εργοτέλης (27β.) θα παλέψουν για να αποφύγουν τη 14η θέση… Σαφώς πιο βατό έργο έχουν οι Βοιωτοί, αφού θέλουν έναν βαθμό στο εντός έδρας ματς με τη Βέροια, για να μείνουν στην κατηγορία. Ο Ατρόμητος με νίκη επί του Πανιωνίου σώζεται, ενώ, αν χάσει, θα μείνει στην κατηγορία, μόνο αν δεν κερδίσει ο Εργοτέλης την Ξάνθη.
Οι Κρητικοί χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη στο Παγκρήτιο και να μην κερδίσει ο Ατρόμητος. Οι Κρητικοί υπερτερούν σε ισοβαθμία είτε με τον Ατρόμητο, είτε με τον Λεβαδειακό. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας (στους 30β.), σώζεται ο Εργοτέλης και παίζουν μπαράζ οι Ατρόμητος και Λεβαδειακός.

Η βαθμολογία της 29ης αγωνιστικής (2η-5η θέση)
2. ΑΕΚ/65
3. ΠΑΟ/63
4. Αρης/47
5. Αστέρας Τρίπολης/44

Η βαθμολογία των πλέι οφ
1. ΑΕΚ/7
2. ΠΑΟ/6
3. Αρης/1
4. Αστέρας Τρίπολης/0
*Με αυτούς τους βαθμούς θα ξεκινούσαν οι ομάδες στα πλέι οφ, αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν την 29η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ
1η Αγωνιστική (23/4)
4ος – 3ος
2ος – 5ος
2η Αγωνιστική (30/4)
5ος – 4ος
3ος – 2ος
3η Αγωνιστική (4/5)
5ος – 3ος
2ος – 4ος
4η Αγωνιστική (7/5)
3ος – 5ος
4ος – 2ος
5η Αγωνιστική (11/5)
5ος – 2ος
3ος – 4ος
6η Αγωνιστική (14/5)
4ος – 5ος
2ος – 3ος

Η «μάχη» για την παραμονή…
Ομάδες/Βαθμοί
12. Λεβαδειακός/30
13. Ατρόμητος/29
14. Εργοτέλης/27
15. Βέροια/23
16. Απόλλων Καλ./22

Τα ματς-«φωτιά» της 30ής αγωνιστικής
Λεβαδειακός – Βέροια
Πανιώνιος – Ατρόμητος
Εργοτέλης – Ξάνθη

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου