ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετο το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην εγκατάσταση προσφύγων στο λιμάνι

αντίθετο-το-επιμελητήριο-μαγνησίας-σ-61948

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο χώρο του λιμανιού του Βόλου, αλλά και γενικότερα μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, εκφράζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΟΛΒ Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, μεταφέρει τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

Οπως ενημερώνει, «το Επιμελητήριο – ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΒ – εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να μεταφερθούν πρόσφυγες στο χώρο του λιμανιού, με την αιτιολογία πως θα πλήξει την εικόνα της πόλης, τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό της. Παράλληλα, δηλώνει αντίθετο και στην εγκατάστασή τους εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Το λιμάνι του Βόλου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει χώρο παραμονής προσφύγων, αφενός μεν γιατί οι εγκαταστάσεις του Οργανισμού δεν διαθέτουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αφετέρου γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αξιοποίηση του τέρμιναλ το οποίο βρίσκεται στην πιο δημοφιλή πλευρά της παραλίας.Τυχόν άφιξη προσφύγων δεν είναι δυνατόν να γίνει ούτε με πλοία, καθώς το λιμάνι του Βόλου δε διαθέτει τις υποδομές να φιλοξενήσει τόσα πολλά, ούτε ως transit. Τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά μία «κραυγή» αγωνίας ολόκληρου του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, που καθημερινά εδώ και οκτώ χρόνια παλεύει με την οικονομική κρίση, έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις στον τζίρο του, έχει δημιουργήσει χρέη, αναγκάστηκε να απολύσει χιλιάδες ανθρώπους και παρ’ όλα αυτά προσπαθεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου