ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα για κοπή δέντρου στη 2ας Νοεμβρίου

καμπάνα-για-κοπή-δέντρου-στη-2ας-νοεμβρ-619462

«Καμπάνα» σε ιδιώτη στην οδό 2ας Νοεμβρίου, ο οποίος έκοψε αυθαίρετα υγιέστατο δέντρο, το οποίο φαίνεται να εμπόδιζε συνεργεία που έκαναν εργασίες στο εσωτερικό και στην πρόσοψη του καταστήματος του ιδιώτη.

Την παράβαση για την αυθαίρετη κοπή του δέντρου βεβαίωσε, μετά από αυτοψία, η δημοτική αστυνομία Βόλου, και η έκθεση διαβιβάστηκε στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Βόλου. Όπως δήλωσε ο ιδιώτης στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής όπου συζητήθηκε το θέμα, «κατά τη διάρκεια των επισκευών στην πρόσοψη και το εσωτερικό του καταστήματος, το φορτηγό – γερανός που χρησιμοποίησε, ακούμπησε το δένδρο και το λύγισε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Στη συνέχεια έκοψε τον κορμό για την αποφυγή ατυχημάτων».

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπηρεσία, το λιγούστρο ύψους τεσσάρων μέτρων, και ηλικίας 8- 10 ετών, ήταν υγιέστατο. Σύμφωνα δε με την κανονιστική, η χωρίς άδεια κοπή δέντρων επισύρει πρόστιμα, και για τη συγκεκριμένη περίπτωση πρόστιμο ύψους 350 ευρώ.

Εναλλακτική πρόταση κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων και μέλος της επιτροπής, Χρήστος Στεφόπουλος. Πρότεινε αντί του προστίμου να υποχρεωθεί ο ιδιώτης να αγοράσει δέντρα, να τα φυτέψει και να φροντίζει για το πότισμά τους.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κανονιστική. Αποφασίστηκε λοιπόν η επιβολή του προστίμου, τα χρήματα από το οποίο θα προστεθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, προκειμένου να αγοραστούν και να φυτευτούν νέα δέντρα σε κενές θέσεις στην πόλη.

Δέντρο «απειλεί» σπίτι

Θέμα… χρόνου η πτώση δέντρου σε απόσταση μόλις 60 εκατοστών από την πρόσοψη σπιτιού στη Ν. Αγχίαλο.

Πρόκειται για μουριά ύψους 4 μέτρων, η οποία όμως είναι κούφια. «Το δέντρο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εξωτερικό φλοιό. Δεν είναι άμεσα επικίνδυνο λόγω του μικρού ύψους του, όμως εξαιτίας της ηλικίας του και της εικόνας που παρουσιάζει, είναι θέμα χρόνου να προκληθεί η πτώση του», αποφάνθηκε η διεύθυνση πρασίνου, προτείνοντας την αντικατάστασή τους.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από την επιτροπή ποιότητας ζωής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου