ΤΟΠΙΚΑ

“Αδειάζει” Καραμανλή ο Τατούλης για το ΥΠ.ΠΟ.

αδειάζει-καραμανλή-ο-τατούλης-για-851206

«Τεντώνει το σχοινί» στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ ο Πέτρος Τατούλης, καθώς με νέα παρέμβασή του, όχι μόνον επιμένει στις απόψεις που διατύπωσε στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, αλλά δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για τα όσα συνέβαιναν στο Υπουργείο Πολιτισμού, επί των ημερών του Χρήστου Ζαχόπουλου.
«Η υπόθεση Ζαχόπουλου ανέδειξε τη συνεπή μου στάση, αφού προτίμησα τη σύγκρουση -με όποιο πολιτικό πάντα τίμημα-, προκειμένου να διαφυλάξω στο έπακρον το δικαίωμά μου στην ελευθερία του λόγου» λέει πρώην υφυπουργός Πολιτισμού στην εφημερίδα Έθνος και προσθέτει:
«Τις απόψεις μου τις έλεγα και τότε και ας αντιδρούσαν ορισμένοι, για χρόνια βολεμένοι του συστήματος. Απλώς, όταν είναι κάποιος κυβερνητικό στέλεχος, οφείλει τις απόψεις του να τις καταθέσει στον πολιτικό του προϊστάμενο. Αυτό το έπραξα με μεγάλη ευσυνειδησία. Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και για τις απόψεις και για τις ενέργειές μου».
Η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου, κράτησε την ίδια γραμμή, επιλέγοντας να μην σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Π. Τατούλης. Ερωτηθείς για τα όσα αναφέρει ο πρώην υφυπουργός στη συνέντευξη, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.
«Παγίως δεν σχολιάζω θέσεις και απόψεις των στελεχών της ΝΔ. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο, ανοιχτό, φιλελεύθερο κόμμα και έχει κάθε λόγο μετά από δύο νίκες να έχει αυτοπεποίθηση, η οποία απορρέει από τη δύναμη που η ελληνική κοινωνία τής δίνει είτε μέσω της κάλπης είτε μέσω των δημοσκοπήσεων. Aρα, οι όποιες απόψεις των στελεχών της μπορούν να ακούγονται χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς κανένα φόβο από εμάς» σχολίασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος.
To ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι ο κ. Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί απ αυτά και ότι η ευθύνη αγγίζει και τον ίδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου