ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνία για την απουσία Οργανωτικής

αγωνία-για-την-απουσία-οργανωτικής-851206

Την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων χωρίς ακόμη να έχει ορισθεί η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων επισημαίνουν οι δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας κ. Αλ. Βούλγαρης και Κ. Τζανακούλης σε επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχ. Λιάπη.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Λίγες μέρες πριν από τη λήξη της 6μηνης προθεσμίας μετά την 27η Οκτωβρίου και την εθνική επιτυχία της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων 2013, δεν έχει ακόμη οριστεί η Οργανωτική Επιτροπή, παρά τη σχετική διαβεβαίωσή σας, κατά την επίσκεψή σας στο Βόλο και στη Λάρισα, στις 6 Δεκεμβρίου 2007.
Το γεγονός αυτό της μη έγκαιρης σύστασης της οργανωτικής επιτροπής επισημάνθηκε και από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Αντάντι, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε τις πόλεις μας και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την αθλητική υποδομή, όσο και για την γενικότερη εικόνα του Βόλου και της Λάρισας.
Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποτελεί το επιτελικό-συντονιστικό όργανο, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε κίνηση όλοι οι φορείς, πρόσωπα και δυνάμεις που είναι αναγκαίες για την έγκαιρη προετοιμασία και την επιτυχή διεξαγωγή του δύσκολου και πολυσύνθετου αυτού εγχειρήματος.
Επίσης, όπως γνωρίζετε, η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής απαιτεί νομοθετική ρύθμιση και τυπικές διαδικασίες που δημιουργούν στενά χρονικά περιθώρια για το εναπομείναν χρονικό διάστημα.
Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την καθυστέρηση ορισμού της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και σας καλούμε να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες, το συντομότερο δυνατό.
Στο πλαίσιο αυτού επαναβεβαιώνουμε την εκτίμησή μας στο πρόσωπο και το έργο του προέδρου της Επιτροπής Διεκδίκησης κ. Ισίδωρου Κούβελου, που οδήγησε τη χώρα μας στην επιτυχία του Οκτωβρίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου