ΤΟΠΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξεκινά η περισυλλογή ελαστικών

δημοσ-βολου-ξεκινά-η-περισυλλογή-ελασ-851206

Ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει την υποχρέωση της προσωρινής αποθήκευσης

Υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα η σύμβαση συνεργασίας ανάμεσα στο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ συλλογικό σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Ελαστικών ΕCO – ELASTICA και το Δήμο Βόλου.
Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν τα κάτωθι:
– Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της προσωρινής αποθήκευσης και φύλαξης των ελαστικών οχημάτων, τα οποία περιέχονται στα ρεύματα των αστικών στερεών αποβλήτων, σε χώρο κατάλληλα αδειοδοτημένο
-Η μεταφορά των ελαστικών από το χώρο φύλαξης του Δήμου προς το Σύστημα θα λαμβάνει χώρα με ευθύνη του Συστήματος. Με ευθύνη του Δήμου τα μεταχειρισμένα ελαστικά που θα παραδίδονται στο Σύστημα ολόκληρα, δε θα περιέχουν νερά και θα είναι απαλλαγμένα ξένων υλών (όπως π.χ. ζάντες, σαμπρέλες, ξύλα, πλαστικά, πέτρες, νερό και γενικά διάφορα άλλα απορρίμματα).
– Ο Δήμος θα πρέπει να ενημερώνει εγγράφως το Σύστημα, εφόσον έχει συγκεντρωμένα τουλάχιστον 120 ελαστικά κατηγορίας Α (επιβατικά) ή και 20 ελαστικά κατηγορίας Β (ελαστικά φορτηγών) ή και 90 ελαστικά κατηγορίας Γ (ελαστικά από μοτοσυκλέτες), έτσι ώστε να οργανώνεται δρομολόγιο για την παραλαβή τους.
– Το Σύστημα δεν υποχρεούται στη συλλογή ιστορικών αποβλήτων μεταχειρισμένων ελαστικών, που έχουν εναποτεθεί κατά το παρελθόν σε ΧΥΤΑ ή ΧΑΔΑ ευθύνης του Δήμου.
– Ο Δήμος θα εκδίδει προς το Σύστημα δελτίο αποστολής, στο οποίο θα αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των μεταχειρισμένων ελαστικών από κάθε κατηγορία Α΄, Β΄, Γ΄ που παραδόθηκε στο μεταφορέα ή το συνολικό βάρος του φορτίου και πρωτόκολλο παράδοσης, το δε Σύστημα προς το Δήμο πρωτόκολλο παραλαβής.
– Με την παράδοση των ελαστικών το σύστημα αναλαμβάνει να διαθέσει νόμιμα τα ελαστικά οχημάτων και να εκδώσει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά προς τις δημόσιες υπηρεσίες.
– Η ισχύς της παρούσης σύμβασης είναι τριετής. Μετά τη λήξη της συμφωνημένης διάρκειας των τριών ετών, η διάρκεια της παρούσης ανανεώνεται σιωπηρώς για ένα χρόνο κάθε φορά, εκτός εάν τρεις μήνες προ τη λήξεως της ετήσιας διάρκειας οιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη δεν επιθυμεί την ανανέωση ή την περαιτέρω παράταση αυτής.
– Αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι δικαιούνται να καταγγείλουν οποτεδήποτε το παρόν συμφωνητικό, ιδίως σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση των όρων του παρόντος συμφωνητικού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου