ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός λειτουργίας συστήματα ασφαλείας σε διάβαση του ΟΣΕ

εκτός-λειτουργίας-συστήματα-ασφαλεί-617731

Στην οδό Βενιζέλου σύμφωνα με καταγγελία διερχόμενου οδηγού που κινδύνευσε

Εκτός λειτουργίας ήταν χθες το μεσημέρι τα συστήματα ασφαλείας στη διάβαση του ΟΣΕ στην οδό Βενιζέλου, σύμφωνα με καταγγελία διερχόμενου οδηγού. Με μαρτυρία του στο Facebook, αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, υποστηρίζει ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτούργησαν κι ότι ο ίδιος κινδύνευσε στις ράγες του ΟΣΕ όταν την τελευταία στιγμή αντιλήφθηκε το διερχόμενο από τις σιδηροδρομικές γραμμές τρένο.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη, χθες το μεσημέρι, μετά το κλείσιμο της επιχείρησής του πήρε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του. Επί της οδού Βενιζέλου, επιχείρησε να διασχίσει τη διάβαση του ΟΣΕ. Ενώ προσέγγιζε στις γραμμές, κανένα σύστημα δεν προειδοποιούσε για τη διέλευση αμαξοστοιχίας. Δεν λειτουργούσαν ούτε οπτικά ούτε ηχητικά συστήματα, ούτε είχαν κατέβει οι μπάρες. «Ξαφνικά βλέπω το τρένο στα αριστερά μου. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι δεν προλαβαίνω. Πάει τέλειωσα. Ευτυχώς ο μηχανοδηγός είχε κορνάρει και πρόλαβα να τον ακούσω. Πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα και κατάφερα να σταματήσω δύο μέτρα πριν βρεθώ κάτω από τρένο. Τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτούργησαν», περιγράφει ο διερχόμενος οδηγός.

Το τρένο σύμφωνα με την καταγγελία ακινητοποιήθηκε, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκαν τόσο από το μηχανοδηγό όσο και από τον οδηγό του Ι.Χ. οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ στο Βόλο. «Αυτό που μου είπανε είναι ότι δεν έχουν προσωπικό για τη συντήρηση και γι’ αυτό τα συστήματα χαλάνε», προσθέτει ο καταγγέλλων.

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» με το σταθμάρχη κίνησης, η υπάλληλος δήλωσε άγνοια για το γεγονός και παρέπεμψε στην ΤΗΕ Λάρισας, που όμως το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου