ΤΟΠΙΚΑ

Ναυάγιο η λύση για το Καρτάλειο

ναυάγιο-η-λύση-για-το-καρτάλειο-617679

Στις καλένδες παραπέμπεται η λύση για το πρόβλημα της συγκατοίκησης στο Καρτάλειο Διδακτήριο. Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο του χθεσινού σχολικού συμβουλίου, στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, το ΙΚΑ αρνήθηκε να διαθέσει προς πώληση στο Δήμο Βόλου το οικόπεδο πίσω από το κτήριο Αποστόλου, προκειμένου να αναγερθεί εκεί σύγχρονο διδακτήριο, και να μπορέσει να στεγαστεί ένα από τα σχολεία που στριμώχνονται στο Καρτάλειο, στην οδό Πολυμέρη.

Στο Καρτάλειο συστεγάζονται τα 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το εσπερινό 2ο ΕΠΑΛ Βόλου. Τα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ των δύο πρώτων σχολείων, που λειτουργούν σε πρωινή βάρδια και έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων λόγω έλλειψης επαρκών χώρων.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, «μοιράζονται» καθημερινά ανάμεσα στο Καρτάλειο και στο κτήριο Αποστόλου για να παρακολουθήσουν μαθήματα και εργαστήρια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η εκκένωση του γραφείου των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ προκειμένου η αίθουσα να χρησιμοποιηθεί από το 5ο Γυμνάσιο που είχε ένα τμήμα άστεγο.

Ως μόνη λύση στην προβληματική συγκατοίκηση των δύο σχολικών μονάδων, προκρίθηκε η αγορά του οικοπέδου του ΙΚΑ πίσω από το κτήριο Αποστόλου, προκειμένου να αναγερθεί σύγχρονο διδακτήριο.

Ο Δήμος Βόλου, φρόντισε και έκανε άμεσα παρέμβαση στο ΙΚΑ ζητώντας να αγοράσει το οικόπεδο. Το ΙΚΑ απάντησε αρνητικά. Ενημέρωσε το Δήμο ότι μπορεί να του παραχωρήσει το οικόπεδο έναντι ενοικίου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Τοκαλή Μποντού, αίτημα του Δήμου Βόλου προς τον πρώην ΟΣΚ, συνάντησε νέα απόρριψη. Δε δόθηκε άδεια για την ενοικίαση του οικοπέδου και την ανέγερση διδακτηρίου, από τη στιγμή που το οικόπεδο θα συνεχίσει να ανήκει στο ΙΚΑ.

Πλέον, εκπαιδευτική κοινότητα και δήμος, προσανατολίζονται σε άλλες λύσεις, με την προβληματική συνύπαρξη των σχολικών μονάδων να συνεχίζεται στο Καρτάλειο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου