ΤΟΠΙΚΑ

Τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στη ΒΙΣ

τριμερή-στην-επιθεώρηση-εργασίας-για-617118

Σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα ζητήσει το σωματείο εργαζομένων στη ΒΙΣ, προκειμένου η εταιρεία να κληθεί να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της, όσον αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Βόλου θα υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας για τον προγραμματισμό συνάντησης των δύο πλευρών.

Το σωματείο εργαζομένων θεωρεί ότι το προσωπικό δεν μπορεί να καταστεί «όμηρος» των εναλλακτικών σεναρίων και ρυθμίσεων που η εταιρεία εφαρμόζει συχνότατα το τελευταίο διάστημα και οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες εισοδήματος για το προσωπικό των δύο μονάδων που λειτουργεί η ΒΙΣ, παραγωγής χαρτιού και κατασκευής χαρτοκιβωτίων στη Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Οπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, δεν είναι δυνατόν και ενώ ήδη βρίσκονται σε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας να τίθεται ζήτημα και εφαρμογής διαθεσιμότητας που θα προκαλέσει νέα απώλεια εισοδήματος για το προσωπικό που ήδη έχει υποστεί σημαντικές περικοπές με την εξαίρεση του επιδόματος γάμου, αλλά και τις συνεχείς καθυστερήσεις καταβολής των μηνιαίων αποδοχών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου