ΤΟΠΙΚΑ

Στην ατζέντα της ΟΛΜΕ καταλήψεις και αναστολές εκδρομών στη Μαγνησία

στην-ατζέντα-της-ολμε-καταλήψεις-και-α-617108

Στην κορυφή της ατζέντας της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, μπαίνει ψήφισμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να ισχυροποιείται η θέση του καθηγητή – συνοδού σχολικών εκδρομών. Η πρόσφατη καταδίκη δύο καθηγητών από τη Μαγνησία σε 15 και 10 μήνες φυλάκιση, διότι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια σε 14χρονο μαθητή Γυμνασίου του νομού, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής το 2008 στη Ζάκυνθο, πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο στην Ολομέλεια των Προέδρων των ΕΛΜΕ, προχθές στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο κ. Σαβελίδης αναφέρθηκε στην αναστάτωση που επικρατεί στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με αφορμή την καταδίκη των δύο καθηγητών – συνοδών σε εκπαιδευτική εκδρομή. Αναφέρθηκε στο τριπλό ψήφισμα των συλλόγων καθηγητών του Γυμνασίου Βελεστίνου, ΕΠΑΛ Βελεστίνου και 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, που αποφάσισαν να ματαιώσουν όλες τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά και στο κύμα των μαθητικών καταλήψεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, υπήρξε παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και από εκεί προς τις Διευθύνσεις των σχολείων για να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των καταλήψεων.

Ο Πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητείται η Κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να ισχυροποιεί τον καθηγητή, ενώ ζητείται η πλήρης ηθική και νομική κάλυψη της ΟΛΜΕ σε κάθε δικαστικό επίπεδο των καθηγητών – εξιλαστήριων θυμάτων των σχολικών εκδρομών.

Αγνωστο τι στάση θα κρατήσουν από σήμερα οι μαθητές στα σχολεία της Μαγνησίας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ τους απηύθυνε μήνυμα: «Το καλύτερο όπλο στη δημοκρατία μετά την ψήφο, είναι ο διάλογος. Οι μαθητές πρέπει να πλησιάσουν τους καθηγητές τους και να μιλήσουν μαζί τους για να βρουν κοινή λύση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου