ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη για το θάνατο της Βασιλείας Τζελέπη

θλίψη-για-το-θάνατο-της-βασιλείας-τζελ-616287

Πλήθος κόσμου συνόδευσε προχθες στην τελευταία της κατοικία τη Βασιλεία Τζελέπη, που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 82 χρόνων. Η Βασιλεία Τζελέπη ήταν ιδιοκτήτρια ενός από τα παλαιότερα και πολύ γνωστά κέντρα εστίασης του Βόλου τη δεκαετία του’60, από όπου έχουν περάσει πολύ μεγάλοι και γνωστοί ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Κώστας Χατζηχρήστος, αξέχαστοι τραγουδιστές όπως ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος αλλά και πολιτικοί της περιοχής.

Για 36 ολόκληρα χρόνια η εκλιπούσα και ο σύζυγός της δούλεψαν με μεράκι για να κάνουν την «Ακτή Τσελέπη» απέναντι από το Ξενία Βόλου, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, για τους ωραίους μεζέδες και το καλό κρασί.

Από τον Οκτώβριο του 1964 που πρωτολειτούργησε η ταβέρνα, μέχρι και το 2000 που έπεσαν οι τίτλοι τέλους, η «Ακτή Τζελέπη» ήταν το στέκι των καλοφαγάδων της πόλης αλλά και όλων όσοι επισκέπτονταν το Βόλο και ήθελαν να απολαύσουν τις νοστιμιές της τοπικής κουζίνας.

Το ακίνητο που στέγαζε το μαγαζί πουλήθηκε σε ιδιώτη, γκρεμίστηκε τη δεκαετία του 2000 και στη θέση του έχουν αναγερθεί μεζονέτες. Όσοι, ωστόσο, περνούν από εκείνο το σημείο, θυμούνται πάντα την «Ακτή Τζελέπη» που ήταν σημείο αναφοράς στην περιοχή του Ξενία.

Προχθες, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 82χρονη «αρχόντισσα» της Ακτής Τζελέπη, με δάκρυα στα μάτια, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλου, όπου έγινε πάνδημη η κηδεία της.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου