ΤΟΠΙΚΑ

Αγνές οι προθέσεις για τη συγκυβέρνηση;

αγνές-οι-προθέσεις-για-τη-συγκυβέρνησ-851206

Μετά τα δημοσιεύματα εφημερίδων που πασχίζουν για το θέμα και τις δηλώσεις πολιτικών που ίσως το βλέπουν ως σανίδα σωτηρίας, ήρθε και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ υπέρ της ανάγκης συγκυβέρνησης στη χώρα. Συνδέοντας την πρόταση-προσπάθεια με τις αλλαγές που χρειάζονται και τη συναίνεση που απαιτείται για τις κρίσιμες αποφάσεις.
«Αντιμετωπίζουμε σήμερα μία κρίση που απαιτεί συνολική αλλαγή στην αντίληψη και τη συμπεριφορά όλων των παραγόντων του δημόσιου βίου, τον πολιτικό κόσμο, το συνδικαλιστικό κίνημα, τα ΜΜΕ, τον επιχειρηματικό κόσμο. Σήμερα η κυρίαρχη επιλογή είναι στασιμότητα ή αλλαγή. Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος να συνεισφέρει σε μία συμμαχία προόδου που θα επιλέξει και θα εφαρμόσει την αλλαγή», είναι η πλήρης δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου.
Ξεκάθαρη όχι μόνο η επιδίωξη αλλά και η ελπίδα του επιχειρηματικού κόσμου.
Να εξασφαλισθεί η συναίνεση σε πολιτικό επίπεδο, περιορίζοντας έτσι τις αντιδράσεις στο κοινωνικό, για να συνεχισθεί η διανομή φιλέτων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά και να δημιουργηθεί ένα “μέτωπο”, που θα έχει τη δυναμική για να περιορίσει τη διείσδυση μεγάλων ξένων κεφαλαίων. Ο κ. Δασκαλόπουλος, άλλωστε έχει την προσωπική του πικρή εμπειρία από την MIG και την Vivartia.
Εμείς πώς να ξεχάσουμε ότι υπάρχει ιστορικό προηγούμενο και ότι με συγκυβέρνηση ξεκίνησε το ξεπούλημα των φιλέτων του ΟΤΕ; Πώς να μείνουμε απαθείς στην προοπτική ευνουχισμού των κοινωνικών (συνδικαλιστικών, οικολογικών κ.λ.π.) κινημάτων;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου