ΛΑΡΙΣΑ

Προβολή της Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά της Βουλγαρίας

προβολή-της-θεσσαλίας-στην-τουριστικ-615584

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία «HOLIDAY AND SPA EXPO» το χρονικό διάστημα από 14 έως 16 Φεβρουαρίου 2019, όπου παρουσίασε σε πράκτορες, δημοσιογράφους και επισκέπτες τις τουριστικές προτάσεις–προορισμούς της, καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον παραπάνω τομέα.

Στόχος της Περιφέρειας ήταν όχι μόνο να διατηρήσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών, αλλά να προσελκύσει τη φετινή περίοδο ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από την τουριστική αγορά της Βουλγαρίας, καθώς η Θεσσαλία θεωρείται κοντινός και αγαπημένος τουριστικός προορισμός και συγκεντρώνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναζητά ο κάθε τουρίστας στο κέντρο της Ελλάδας.

Για 36η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του μεγαλύτερου τουριστικού φόρουμ στη Σόφια, συμμετείχαν ξενοδόχοι, τουριστικές εταιρείες και τουριστικοί προορισμοί από 25 χώρες. Ο συνολικός αριθμός των εκθετών ήταν πάνω από 380. Έμφαση φέτος δόθηκε στην παρουσίαση των προορισμών ιαματικού και SPA τουρισμού. Η Διεθνής Έκθεση προσέφερε μια μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση καινοτομιών, την ανταλλαγή ενημερωμένων πληροφοριών σχετικά με τις πρόσφατες τάσεις στις αγορές τουρισμού στα Βαλκάνια και παγκοσμίως καθώς δημιουργήθηκαν γόνιμες επαφές και ελπιδοφόρες συνεργασίες, που αναμένεται να διευρύνουν τα όρια των αγορών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε για μία ακόμη φορά στην Έκθεση αυτή, με ένα από τα καλύτερα περίπτερα, πλαισιωμένη από μεγάλο αριθμό Φορέων, Ενώσεις Ξενοδόχων και επαγγελματιών του τουρισμού. Θεωρώντας ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής, συνεχίζει πιο έντονα την προσπάθεια προβολής του τουριστικού της προϊόντος, με νέες ιδέες, καινοτομίες και με δυναμική παρουσία σε όλες τις προγραμματισμένες τουριστικές εκθέσεις και το έτος 2019.

Η πρώτη μέρα της έκθεσης ήταν αποκλειστικά για επιχειρηματικές (Β2Β) συναντήσεις, ενώ οι δύο επόμενες αφορούσαν το ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο της Θεσσαλικής παρουσίας στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, εκπρόσωπους του τουριστικού κλάδου και έγινε παρουσίαση των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσιογράφους και tour operators, με στόχο το άνοιγμα της αγοράς και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα.

Τόσο οι επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και οι επισκέπτες της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τουριστικά πλεονεκτήματα των περιοχών της Θεσσαλίας, τις πολλαπλές επιλογές που έχει ο τουρίστας επισκεπτόμενος τη Θεσσαλία, καθώς και για τις δυνατότητες πρόσβασης μέσω των αεροδρομίων, λιμανιών αλλά και του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.

Επίσης, έλαβαν πληροφορίες και έντυπο υλικό για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και βέβαια τις φυσικές ομορφιές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας.

Η αγορά της Βουλγαρίας είναι μία ανοιχτή αγορά για τη Θεσσαλία και μέσω της συμμετοχής μας σε αυτή δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες και ξενοδόχους να προβάλουν την επιχείρησή τους, να διαφημιστούν, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες καθώς και συμφωνίες συνεργασίας, με στόχο να δικτυωθούν και να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στο παγκόσμιο τουριστικό κύκλωμα. Παράλληλα δίνονται ευκαιρίες ανάπτυξης νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και επέκτασης της τουριστικής περιόδου, γεγονός που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προβολή και την προώθηση του θεματικού προϊόντος της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και ο πρέσβης της Ελλάδος στη Σόφια κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση εκπροσώπησαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού Π.Ε. Λάρισας κα Κατερίνα Γκέτσιου και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού Π.Ε. Καρδίτσας κα Μαγδαληνή Μυργιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου