ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο κύκλος της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου

ανοίγει-ο-κύκλος-της-κρουαζιέρας-στο-λ-615389

Πρώτη άφιξη για φέτος στις 28 Μαΐου με το Europa 2, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα

Εμφανής η πρόθεση των εταιρειών να ανοίξει ο κύκλος της κρουαζιέρας, με την επίσημη πρώτη να αναμένεται στις 28 Μαΐου στο λιμάνι του Βόλου και το πολυτελές Europa 2 να κάνει την αρχή, εκτός απροόπτου. Με βήμα σημειωτόν ανοίγει ο κύκλος της κρουαζιέρας, και διαρκείς αλλαγές στο πρόγραμμα των εταιριών, που επιθυμούν να δρομολογήσουν τα πολυτελή τους κρουαζιερόπλοια, πλην όμως, τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρατείνουν το κλίμα αβεβαιότητας.

«Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την διαβεβαίωση της γερμανικής TUI, της εταιρείας στην οποία ανήκει το Europa 2, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα κρουαζιέρας.

Σε 23 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα, που ισχύει μέχρι τώρα, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών.

Νέα άφιξη στο λιμάνι του Βόλου αποτελεί, στο μεταξύ, το πολυτελές Aidamira, με οκτώ, συνολικά, προσεγγίσεις, που αρχίζουν στις 13 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 19 Οκτωβρίου. «Υπήρχαν αρκετές προσεγγίσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο, που όμως, ακυρώθηκαν. Μετά το Πάσχα, θα κοινοποιήσουμε νέο, αναθεωρημένο πρόγραμμα. Κάθε εβδομάδα, υπάρχουν αλλαγές, φθάνοντας στην κρίσιμη περίοδο», υπογράμμισε ο κ. Πετεινάρης.

Ανακοινώσεις εταιρειών

Οι γερμανικές εταιρείες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Επικαιροποιημένο πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα άφιξης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, για το 2021, περιλαμβάνει τα εξής: Το Europa 2 θα προσεγγίσει το λιμάνι του Βόλου, εκτός απροόπτου, στις 28 Μαΐου, 4, 13, 22, 28 Ιουνίου, 6 και 11 Ιουλίου.

Το Crown Iris αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου στις 30 Ιουνίου και 20 Οκτωβρίου.

Το Aidamira αναμένεται στις 13 και 27 Ιουλίου, 10 και 24 Αυγούστου, 7 και 21 Σεπτεμβρίου, 5 και 19 Οκτωβρίου.

Το SS Voyager στις 14 Σεπτεμβρίου, το Norwegian Spirit στις 11 και τις 29 Οκτωβρίου και το Celestyal Crystal στις 28 Οκτωβρίου, 4 και 11 Νοεμβρίου.

«Προγράμματα υπάρχουν, αλλά ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση», υπογράμμισε ο κ. Πετεινάρης, ενώ σημείωσε ότι «για μένα, προσωπικά, το 2021 είναι μια μεταβατική χρονιά, για να οδηγηθούμε αισιόδοξα στο 2022».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου