ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις αλληλεγγύης από Σωματεία του Βόλου

δράσεις-αλληλεγγύης-από-σωματεία-του-615375

Από την περασμένη Πέμπτη, μέλη ταξικών σωματείων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης προς τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με συνεργεία έξω από τα σούπερ μάρκετ της πόλης του Βόλου, μοίρασαν εκατοντάδες ανακοινώσεις, έκαναν συζητήσεις και καλούσαν τον κόσμο να προσφέρει τρόφιμα και είδη καθαριότητας για ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου, παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει, ήταν συγκινητική και από το υστέρημά τους πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν. Ακόμα κρεοπώλες πρόσφεραν κρέατα αλλά και ιδιώτες πρόσφεραν διάφορα προϊόντα ή και χρήματα για να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης για τον σκοπό της αλληλεγγύης.

Η ανακοίνωση των σωματείων ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Τα σωματεία μας, από την αρχή της πανδημίας έχουν μπει μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής όλου του λαού. Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την προάσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Σήμερα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία με αφορμή την πανδημία έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στα δικαιώματά μας, χρειάζεται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής που έχουν ανάγκη, που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, που τους κόβουν το ρεύμα, που ζουν με τον φόβο της κατάσχεσης, την ανεργία και τους μισθούς ψίχουλα.
Όλοι μια γροθιά συγκεντρώνουμε είδη διατροφής, είδη καθαρισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.»

Ήδη μοιράστηκαν σε αρκετές οικογένειες όλα όσα συγκεντρώθηκαν και συνεχίζουν την προσπάθεια και το επόμενο διάστημα.

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν στις δράσεις αυτές είναι: Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Μαγνησίας, Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου