ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Μαραβέγιας: Να ενισχυθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης βιομηχανικές περιοχές και επιχειρηματικά πάρκα

κων-μαραβέγιας-να-ενισχυθούν-από-το-τα-614669

Το αίτημα ενίσχυσης των υφιστάμενων επιχειρηματικών πάρκων και βιομηχανικών περιοχών από το Ταμείο Ανάκαμψης, προώθησε με Αναφορά του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Πρόκειται για αίτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, η διοίκηση του οποίου θεωρεί ότι, πέρα από τη στήριξη των νέων και υπό δημιουργία βιομηχανικών περιοχών, είναι απολύτως αναγκαίο να ενταχθεί στις δράσεις/παρεμβάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής βιομηχανίας. Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα συντελέσει σημαντικά στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων, στην βελτίωση του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην προσέλκυση επενδυτών, κυρίως ξένων, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την τεχνολογική εξέλιξη και πρόοδο αυτών.

Στην Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας αναφέρει ενδεικτικά την περίπτωση της Α΄ΒΙΠΕ Βόλου, η οποία διαθέτει ένα σημαντικό δυναμικό περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της και κατ’ επέκταση της βιομηχανικής παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν θετικά το αίτημα για την ενίσχυση των βιομηχανικών περιοχών και επιχειρηματικών πάρκων από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αποτελεί το πλέον χρήσιμο εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ιδίως μετά τις δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου