ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις επιστροφές στην Εθνική

τρεις-επιστροφές-στην-εθνική-851206

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Οτο Ρεχάγκελ από την χθεσινή προπόνηση στη Φρανκφούρτη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είδε με ικανοποίηση τους Γιώργο Καραγκούνη και Αγγελο Μπασινά να συμμετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στη διάθεση του για το τελευταίο φιλικό πριν τα τελικά του “EURO 2008” με αντίπαλο την Αρμενία την Κυριακή στο Οφενμπαχ.
Ο πρώτος είχε προφυλαχθεί στο προηγούμενο φιλικό με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και πλέον ο Γερμανός προπονητής περιμένει με την επιστροφή του να βελτιωθεί και η εικόνα στη μεσαία γραμμή όπου η Εθνική ομάδα έδειξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Παράλληλα ο τραυματισμός του Μπασινά αποδείχτηκε λιγότερο σοβαρός, με βάση τους φόβους που υπήρχαν στο ξεκίνημα.
Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχε όμως και ο Νίκος Σπυρόπουλος που είχε ακολουθήσει θεραπεία στην προπόνηση της Δευτέρας. Έτσι πλέον το μοναδικό πρόβλημα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης που συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν θα είναι έτοιμος μετά το φιλικό της Κυριακής με την Αρμενία.
Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας συνεχίζεται στη Φρανκφούρτη και η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11 το πρωί.

Η τελική αποστολή
Ο Ότο Ρεχάγκελ σήμερα θα αποφασίσει για την τελική 23αδα καθώς λήγει η προθεσμία που υπάρχει με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να είναι ο πρώτος υποψήφιος για να “κοπεί” από την αποστολή. Ο αμυντικός της ΑΕΚ συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας και μετά το φιλικό με την Κύπρο, με τον Γερμανό προπονητή να έχει επιλέξει 24 παίκτες στην αποστολή για το φιλικό με την Ουγγαρία. Ο νεαρός φαίνεται ως επικρατέστερος να μην ακολουθήσει την ομάδα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Συνέχεια στην κατασκοπία με Ρωσία
Στο μεταξύ ο Γιάννης Τοπαλίδης μετά τη Σουηδία την οποία παρακολούθησε στο φιλικό παιχνίδι με τη Σλοβενία, θα παρακολουθήσει την Τετάρτη την άλλη αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον όμιλο του “EURO 2008”, τη Ρωσία που δίνει φιλικό αγώνα με τη Σερβία.
Γιαννακόπουλος: «Θα είμαστε έτοιμοι»
Σίγουρος ότι η Εθνική θα είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. «Εννοείται ότι θα είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο διεθνής μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε: «Επειδή κάναμε μία ήττα και δεν παίξαμε καλά, δεν σημαίνει κάτι. Δεν ήρθε και η καταστροφή. Το έχουμε γενικά ως λαός να φέρνουμε την καταστροφή στην πρώτη αποτυχία και να θριαμβολογούμε σε κάθε επιτυχία. Χρειάζεται να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ισορροπία. Εντάξει, κάναμε μία ήττα, ασφαλώς και μας πείραξε, όπως κάθε άσχημο αποτέλεσμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε φάση προετοιμασίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου