ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο-μαμούθ προς την… Ελευθερία- Στο 21% η εμβολιαστική κάλυψη στη Μαγνησία

σχέδιο-μαμούθ-προς-την-ελευθερία-στ-614409

Σε Βόλο, Βελεστίνο και Ζαγορά ο εμβολιασμός των πολιτών 30 έως 39 – Βομβαρδισμός sms για τον προγραμματισμό ραντεβού σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα

Σε επιχειρησιακό σχέδιο – μαμούθ εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού στη Μαγνησία, που ήδη καταγράφει ποσοστό 21% εμβολιαστικής κάλυψης και προχωρά με στόχο μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχει προσεγγίσει το 70%, ποσοστό, που, όπως εκτιμούν οι γιατροί, είναι εφικτό, με δεδομένη την αύξηση εμβολιαστικών γραμμών από αρχές Μαΐου, που θα καλύπτουν όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.

Στο σχέδιο fast track ανοσοποίησης του γενικού πληθυσμού επικεφαλής θα είναι το νοσοκομείο Βόλου, όπου από 5 Μαΐου θα τεθεί σε λειτουργία το mega εμβολιαστικό κέντρο με εμβολιαστικές γραμμές για όλα τα εμβόλια.

Αυτή τη στιγμή στον νομό πραγματοποιούνται περίπου 1. 000 εμβολιασμοί την ημέρα. Ο επόμενος στόχος, αρχής γενομένης από τον Μάιο, είναι ο διπλασιασμός του αριθμού των «τσιμπημάτων». Αν ληφθεί υπόψη ότι το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Αχιλλοπούλειο θα μπορεί να πραγματοποιήσει 1.000 εμβολιασμούς ημερησίως, το στοίχημα μπορεί να κερδηθεί, γιατί πλέον θα διαθέτουμε και πολύ περισσότερα εμβόλια.

«Αυτό σημαίνει πως ώς το τέλος του καλοκαιριού το 70% – 80%, που είναι το αναγκαίο ποσοστό για να χτίσουμε την ανοσία, θα έχει επιτευχθεί με άνεση», εκτίμησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου και του προγράμματος «Ελευθερία» Γιάννης Κόκορης.

Ο κ. Κόκορης μάλιστα αναφερόμενος στις νεαρότερες ηλικίες με αφορμή ότι την Μεγάλη Δευτέρα, άνοιξε η πλατφόρμα για τους 30-39, τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα λόγο παραπάνω να τρέξουν και να κάνουν το εμβόλιο που δικαιούνται. Τώρα, όχι αύριο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβάλουν για αύριο κάτι που δικαιούνται σήμερα», ανέφερε.

«Το εμβόλιο είναι ασφαλές, η εμβολιαστική διαδικασία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και με υποδειγματικό τρόπο κατά κοινή ομολογία, άρα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, να απαλλάξουν τον εαυτό τους από το φόβο της νόσησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην πλατφόρμα του υπ. υγείας, την Δευτέρα, συνολικά στη Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί 44.765 εμβολιασμοί, 32.659 αφορούν στην πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 12.106 άτομα έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη δόση και «χτίζουν» ήδη ανοσία.

Στον νομό, τα εμβολιαστικά Κέντρα που θα ενεργοποιήσουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές από την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου είναι το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, το ΚΥ Αλμυρού με τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές, το ΚΥ Βόλου με δύο νέες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που μέχρι σήμερα πραγματοποιεί εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, «ανοίγει» εμβολιαστική γραμμή και με αυτό της Pfizer.

Επίσης, από τις 5 Μαΐου θα υπάρξει στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου και μία εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Johsnson & Johnson.

Εκατοντάδες sms στους νεολαίους

Εκατοντάδες νέοι ηλικίας 30 έως 39 χρόνων από την Μεγάλη Δευτέρα που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού για τις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες, δέχτηκαν «βομβαρδισμό» SMS προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πρόκειται για όσους κάνουν χρήση της άυλης συνταγογράφησης τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θέλησε να «αφυπνίσει» με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να σπεύσουν να προγραμματίσουν ραντεβού με την «Ελευθερία».

Όσοι δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να κλείσουν το ραντεβού τους, με τους πρώτους εμβολιασμούς να ξεκινούν από σήμερα κιόλας.

Τα εμβολιαστικά κέντρα που θα εξυπηρετούν αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες είναι στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου προς το παρόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου