ΤΟΠΙΚΑ

Παύει η ποινική δίωξη κατά των πρώην δημάρχων Κ.Μήτρου και Αλ.Βούλγαρη

παύει-η-ποινική-δίωξη-κατά-των-πρώην-δη-614328

Παύει οριστικά η ποινική δίωξη των πρώην δημάρχων Βόλου Αλέκου Βούλγαρη και Κυριάκου Μήτρου, καθώς και του πρώην αντιδημάρχου Γιάννη Στάμου, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Βόλου και ενός εργολήπτη δημοσίων έργων, που είχε ασκηθεί για το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Περιοχής Πόλεως Βόλου».

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας πριν από λίγες μέρες αποφάσισε ότι πρέπει να πάψει η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στις 30 Ιανουαρίου του 2013 για απιστία με προκληθείσα ζημιά άνω των 30.000 ευρώ, για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ, για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στην πόρτα της Δικαιοσύνης μετά από έγγραφο του Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή που περιλάμβανε την έκθεση Ελέγχου Επιθεωρητή Δημοσίων Έργων με αντικείμενο ελέγχου τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Περιοχής Πόλεως Βόλου» που είχε συμπεριληφθεί στα έργα που έγιναν στο Βόλο με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συγκεκριμένο έργο ανατέθηκε μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Διαγωνισμού με απόφαση της δημαρχιακής σε ιδιωτική κοινοπραξία που προσέφερε έκπτωση 10%.

Με αφορμή το έγγραφο του κ. Ρακιντζή, είχε διενεργηθεί κύρια ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή Βόλου, και η υπόθεση μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης η δικογραφία είχε παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου