ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακή ταλαιπωρία στο κέντρο του Βόλου λόγω τριών έργων

κυκλοφοριακή-ταλαιπωρία-στο-κέντρο-τ-613709

Ξεκίνησαν οι προκατασκευαστικές εργασίες για τον τέταρτο κατά σειρά κυκλικό κόμβο στον Βόλο, μπροστά από το Δημαρχείο.

Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τα άλλα δύο που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης, δηλαδή την κατασκευή της ειδικής διαδρομής για ΑμεΑ στο τμήμα της οδού Ιωλκού και τις εργασίες για την ανέγερση του πολυώροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, αναμένεται ότι θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τον Δήμο Βόλου απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητα στο κέντρο για να μειωθεί η ταλαιπωρία τους. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τρία σημαντικά έργα για την λειτουργία και την προοπτική της πόλης μας βρίσκονται τη χρονική αυτή περίοδο σε εξέλιξη και παρενέργειες σε ό,τι αφορά βασικές λειτουργίες είναι εύλογες και αναμενόμενες.

Η κατασκευή της ειδικής διαδρομής για ΑμεΑ στο τμήμα της οδού Ιωλκού, οι εργασίες για την ανέγερση του πολυόροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, που επέβαλαν την γνωστή εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Γαμβέτα και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του τέταρτου κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Δημαρχείου, προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, προβλήματα που μάλιστα με την πρόοδο των εργασιών θα επιτείνονται.

Προς τούτο ζητούμε την κατανόηση και κυρίως την πλήρη συνεργασία των ίδιων των πολιτών, ώστε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις και να ανακουφίσουμε τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν την χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων τους για την κίνησή τους στον κεντρικό τομέα της πόλης και ιδιαίτερα στα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα.

Να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατα και γενικά δίκυκλα όσοι μπορούν και να κινούνται πεζή αν οι αποστάσεις τους το επιτρέπουν. Τα έργα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λίγων εβδομάδων, το οποίο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να τηρηθεί ευλαβικά και να αποδοθούν προς χρήση στους πολίτες, για την εξυπηρέτηση των οποίων άλλωστε εκτελούνται.

Ηδη από την πλευρά του Δήμου γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια περαιτέρω συνεργασία και με τα δύο ΚΤΕΛ (Αστικό και Υπεραστικό) ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός είτε σε αλλαγή δρομολογίων, είτε σε πύκνωση και επέκτασή τους, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού.

Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην πόλη, είτε αφορά πεζούς, είτε την κίνηση οχημάτων, είτε τη στάθμευση, παρακαλούμε και πάλι όλους τους συμπολίτες για την επίδειξη από πλευράς τους πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας γι αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου