ΤΟΠΙΚΑ

Υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας

υπόμνημα-στον-υπουργό-παιδείας-61344

Για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στέλνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Λοβέρδου στο νομό

Το… σαφάρι στο οποίο επιδόθηκαν προ ημερών καθηγητές της Μαγνησίας, αναζητώντας τον Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, στα χωριά του Πηλίου, μπορεί να μην απέδωσε καρπούς, όμως η τοπική ΕΛΜΕ δεν το βάζει κάτω.

Με υπόμνημά της προς τον Υπουργό παραθέτει τα καίρια προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό και ζητά να ληφθεί μέριμνα για την ικανοποίησή τους.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, οι καθηγητές της Μαγνησίας ζητούν την άμεση ενεργοποίηση των καταργημένων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ παράλληλα με την επιστροφή των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους. Ζητούν ακόμη την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5%.

Νέα κτίρια είναι επίσης στα άμεσα αιτήματα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και συγκεκριμένα ενός διδακτηρίου στο κέντρο του Βόλου, ανέγερση διδακτηρίου για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, κατασκευή διδακτηρίων ΕΠΑΛ και Γενικού Λυκείου στις βόρειες περιοχές του Βόλου.

Τέλος, οι καθηγητές ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, πάγωμα των διαδικασιών αξιολόγησης, κατάργηση του νόμου αναδιάρθρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Επαναφορά του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών και άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις, συμπεριλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο των αιτημάτων της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στο υπόμνημά της προς τον Υπουργό.

Τέλος, ζητά άμεση παρέμβαση στα Διοικητικά μέλη και στον Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ για τον τρόπο εφαρμογής των νόμων και διατάξεων στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα:

Προσλήψεις, συντηρήσεις και Η/Υ ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος για τα σχολεία του Πηλίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου