ΤΟΠΙΚΑ

Σκορπούσαν τρόμο οι νεαροί ληστές στον Βόλο

σκορπούσαν-τρόμο-οι-νεαροί-ληστές-στο-61342

Φόβο και τρόμο σκορπούσαν στον Βόλο οι τέσσερις νεαροί, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα στον Σωρό, μετά τη ληστεία που διέπραξαν το βράδυ της Τετάρτης σε βάρος 89χρονης στην Ανάβρα, με λεία ποσό μόλις 5 ευρώ. Οι δράστες, ανάμεσά τους και ανήλικη κοπέλα ηλικίας 17 ετών, ήταν εκείνοι που «χτύπησαν» την Τρίτη τα ξημερώματα υπερήλικη στη Νέα Ιωνία, η οποία ξύπνησε βίαια από ένα χέρι με γάντι που της φίμωνε το στόμα, ενώ διέπραξαν ακόμη μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνίασε στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης τις δύο υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται ακόμη ένα άτομο, Βολιώτης, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου.

Οι τέσσερις πρώτοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού, άμεση συνέργεια σε ληστεία και κλοπή για την προχθεσινή τους δράση στην Ανάβρα.

Στο σπίτι της 89χρονης φέρονται να μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο ο 20χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 17χρονη, ενώ οι άλλοι δύο δράστες τούς περίμεναν στο αυτοκίνητο και τους συνέδραμαν μετά τις πράξεις.

Η δίωξη για την κλοπή αφορά σε αποθήκη που άνοιξαν οι κατηγορούμενοι στην Ανάβρα, πριν χτυπήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα. Εκεί, δεν βρήκαν πολύτιμα αντικείμενα για να αρπάξουν και τελικά κατανάλωσαν ένα τσαμπί με μπανάνες που βρήκαν και αποχώρησαν άπρακτοι.

Οι δράστες φέρονται να έχουν παραδεχτεί τις πράξεις τους. Όπως λένε, «έτσι κάναμε τις κλοπές, για λεφτά», ενώ ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ότι με την άσκηση βίας διέπρατταν ληστεία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τις άλλες δύο ληστείες που εξιχνιάστηκαν στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτές εμπλέκονται ο 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, η 17χρονη και ο 20χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι.

Οι ληστείες στον Βόλο

Ηταν γύρω στις 01:30 την περασμένη Τρίτη, όταν 89χρονη στη Νέα Ιωνία ξυπνούσε με βία με τους ληστές να της φράζουν το στόμα με τα χέρια τους.

Οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι για χρήματα και κοσμήματα. Βρήκαν το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε ποσό 20 ευρώ, προσπάθησαν να της αρπάξουν τη βέρα από το χέρι που της ήταν σφιχτή και δεν έβγαινε και φεύγοντας αφαίρεσαν συρτάρι από κομοδίνο, στο οποίο όμως υπήρχαν μόνο λογαριασμοί.

Η ηλικιωμένη κάλεσε αμέσως σε βοήθεια. Η κόρη της σοκαρίστηκε όταν την είδε. Ειχε στο δεξί μάτι μεγάλο μώλωπα. Επίσης, είχε ανεβάσει πίεση, καθώς αντιμετωπίζει κολπική μαρμαρυγή. Ηταν ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπέστη κάποιο παθολογικό επεισόδιο με την υγεία της.

Οι δράστες επιτέθηκαν με παρόμοιο και σε ηλικιωμένο στον Βόλο, το περασμένο Σάββατο, από τον οποίο άρπαξαν δύο μπουφάν που περιείχαν το ποσό των 100 ευρώ. Στις εν λόγω ληστείες, η ανήλικη είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου.

Οι συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη των δραστών επιτεύχθηκε μετά από παρακολούθηση του οχήματός τους από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού, προχθές Τετάρτη τα ξημερώματα, μετά τη ληστεία στην Ανάβρα. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και την ΟΠΚΕ και οι ληστές έπεσαν σε μπλόκο στον Σωρό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου