ΤΟΠΙΚΑ

«Βέτο» ΔΥΠΕάρχη σε βάρος του Βόλου

βέτο-δυπεάρχη-σε-βάρος-του-βόλου-6133

Στις ανανεώσεις μετακινήσεων νοσηλευτών σε σχέση με άλλες πόλεις, σύμφωνα με καταγγελία

Επιλεκτική μεταχείριση από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εις βάρος του Βόλου σε σχέσεις με άλλες πόλεις στις ανανεώσεις μετακινήσεων των νοσηλευτών καταγγέλλει Βολιώτης σύζυγος νοσοκόμας.

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η ισχύς του ΦΕΚ 4302 δίνει δικαίωμα σε νοσηλεύτριες να παρατείνουν άλλους δύο μήνες τη μετακίνησή τους στα Νοσοκομεία εντοπιότητάς τους.

Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται, ότι: «Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λάζαρος Μακρής ενώ ανανέωσε τη μετακίνηση για δύο νοσηλεύτριες που μετακινήθηκαν στα Τρίκαλα και το Καρπενήσι δεν κάνει το ίδιο και για την περίπτωση του Βόλου.

Αν και υποβάλαμε την αίτηση στην 5η ΥΠΕ μέσα Οκτωβρίου, η απόφαση δεν υπογράφεται εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Η σύζυγος επέστρεψε στην οργανική της θέση στο Νοσοκομείο Λαμίας» πρόσθεσε.

Το ίδιο πρόβλημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αντιμετωπίζει και δεύτερη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Λαμίας και μάλιστα πολύτεκνη, η οποία επίσης αιτήθηκε την παράταση που δικαιούται από το ΦΕΚ και η αίτησή της ακόμη αναμένεται να υπογραφεί.

Ο πολίτης ισχυρίζεται ότι ο κ. Μακρής θέτει βέτο ώστε να μη γίνονται μετακινήσεις στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από τη στάση που κρατά το Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο φέρεται να έχει μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε κάθε περίπτωση, το Αρθρο 20 του επίμαχου ΦΕΚ, που τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο, αναφέρει τα εξής:

«A) Παράταση ρύθμισης για τις μετακινήσεις προσωπικού εντός της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας.

Τα εδάφια 5 και 6 του άρθρου 24 του ν. 3599/2007, όπως προστέθηκαν με το άρθρο 49 του ν. 4272/2014, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

«Με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.), δύνανται να ανανεωθούν οι τρίμηνες μετακινήσεις, πάσης φύσεως προσωπικού, του προηγούμενου εδαφίου, έως τις 31.12.2014. Η ανανέωση αφορά σε νοσοκομεία της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου