ΤΟΠΙΚΑ

Ο Επιτάφιος Θρήνος στους Ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος

ο-επιτάφιος-θρήνος-στους-ναούς-της-μητ-613146

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της τοπικής Εκκλησίας θα ψαλούν οι Μεγάλες Ώρες. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 8.30π.μ. Στις 10.30 θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 6μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου). Ο Χριστός, ο Αχώρητος από κάθε τόπο, χωρεί και περικλείνεται από ένα πέτρινο μνήμα, σφραγισμένο γερά και φυλασσόμενο από κουστωδία. Μια σιωπή βασιλεύει γύρω, κ’ οι ρήτορες την σέβονται και σταματούν τους λόγους. Ακούγεται μονάχα η φωνή του Υμνογράφου: «Η Ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ…». Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στο τέλος της Ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί σύντομη λιτάνευση του Επιταφίου πέριξ του Ναού.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Δύο Ακολουθίες του Επιταφίου Θρήνου θα τελεστούν στους κάτωθι Ιερούς Ναούς:

-Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου: 3μ.μ. και 6μ.μ.

-Αναλήψεως του Χριστού Βόλου: 5μ.μ. και 7μ.μ.

-Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου: 5μ.μ. και 7μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου