ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία ημερίδα για την ανάδειξη προβλημάτων των ΑμεΑ

με-επιτυχία-ημερίδα-για-την-ανάδειξη-π-612857

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, ημερίδα με θέμα: “Γνωριμία με την αναπηρία”.

Την ημερίδα διοργάνωσε το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος, η κ. Χάλαρη Σοφία, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, και ο Πατήρ Απόστολος Θάνος, εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία (λόγω των κοινωνικών αντιλήψεων αλλά και λόγω της δυσκολίας πρόσβασή τους σε υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς).

Επιπλέον, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενσωμάτωσής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, όπως εργασία, εκπαίδευση, αθλητισμό, χορό κ.α. αλλά και η προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στη δημιουργία και λειτουργία δομών και υπηρεσιών, που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη από στήριξη και παρεμβάσεις που θα δίνουν έμφαση όχι μόνο στην αντιμετώπιση, αλλά πρωτίστως στην πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε αποκλεισμό, είτε μιλάμε για κοινωνικό αποκλεισμό, είτε για αποκλεισμό από την αγορά εργασίας είτε ακόμη και για αποκλεισμό από αγαθά και υπηρεσίες, όπως είναι η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η κοινωνική φροντίδα.

Τέλος επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από συνοχή, δικαιοσύνη και ισότητα των ευκαιριών, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, είναι εξ ορισμού εγγύτερα στην κοινωνία, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και το ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Μπέλλο Πέτρο, Πρόεδρος Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, την κ. Τσαμάνδουρα Νικολέτα, Κοινωνική Λειτουργός στο Βοήθεια στο Σπίτι, Αντιπρόεδρο και Συντονίστρια του Παραγωγικού Χειροτεχνικού Συνεταιρισμού Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ», την Κ. Καραπαναγιώτη Μαρία, Δασκάλα χορού –Εκπαιδεύτρια χορού- αναπηρίας, Dance Disability, την Κ. Κοντοπούλου Αγγελική, που είχε τη μουσική επιμέλεια της Χορωδίας του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγ. Γεωργίου Βόλου» και τον κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο Δημήτρη, Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», για την πολύτιμη στήριξή τους και συμμετοχή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου