ΤΟΠΙΚΑ

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

γενική-συνέλευση-της-ελμε-μαγνησίας-612783

Ζητά επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Στη γενική συνέλευση θα συζητηθούν το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η Ομοσπονδία.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και με αφορμή εγκύκλιο για τη συγκρότηση Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης στα σχολεία ζητά άμεση ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και συνεργασία με τα ΚΕΣΥ (Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης).

«Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση των ΚΕΣΥ, ώστε να μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους προς όφελος των παιδιών για το ξεπέρασμα όλων των ειδικών αναγκών που εμφανίζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο», τονίζει η ΕΛΜΕ και διευκρινίζει ότι «για τις ομάδες αυτές προβλέπεται ότι στις σχολικές μονάδες που δεν λειτουργεί ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) συνιστάται για την άσκηση της αρμοδιότητος αυτής Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης μαθητών, η οποία υποστηρίζεται στο έργο της από το ΚΕΣΥ, συγκροτείται με απόφαση του Συλλόγου και αποτελείται από τον διευθυντή ή τον υποδιευθυντή του σχολείου, τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό επικοινωνίας με το ΚΕΣΥ και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος. Χωρίς έκθεση από το σχολείο στο οποίο ανήκει ο μαθητής και χωρίς αίτηση γονέα δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία διάγνωσης από το ΚΕΣΥ. Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί να συζητούν και διαμορφώνουν πλαίσιο παρεμβάσεων για επιμέρους ανάγκες μαθητών σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ο σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία με τους γονείς να παραπέμπει για διάγνωση στο ΚΕΣΥ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου